Alimentatie sanatoasa
Beneficiile cojilor de oua – De ce sa nu le mai arunci niciodata

Destul de putine persoane stiu ca nu doar ouale au multe beneficii pentru sanatatea noastra, ci si coaja lor. De obicei, dupa ce preparam omleta sau le fierbem, aruncam bucatelele de coaja.
Uite cateva motive pentru ca data viitoare sa le pastrezi:
- in coaja de ou se gaseste o cantitate mare de calciu. Acesta e necesar organismului nostru, mai ales cand vorbim de sistemele muscular si osos;
- constituie o sursa excelenta de minerale (magneziu, fosfor, potasiu, fier, silicon sodiu etc.) si acizi (cisteina, lizina, metionina);
- conform Institutului National de Sanatate din SUA, consumul cojii de la un ou este echivalent cu doza zilnica de calciu care trebuie unui adult (o jumatate de lingurita furnizeaza aproximativ 90% din cantitatea de calciu specificata de doctori);
- membranele de pe interiorul cojilor de oua contin acid hialuronic si glucozamina, iar acestea imbunatatesc elasticitatea pielii.

Coaja de oua:
- trateaza durerile de articulatii. Amesteca 2 pahare de otet de mere cu coaja de la un ou, acopera paharul si lasa deoparte 2 zile. Maseaza articulatiile cu acest mix de doua-trei ori pe zi;
- e recomandata pentru tenul cu imperfectiuni. Amesteca un albus cu coaja pisata de la doua oua. Intinde masca pe fata. Dupa ce s-a uscat de tot, indeparteaz-o cu apa calduta. Foloseste cu regularitate si vei avea un ten mai sanatos;
- se foloseste drept pasta de dinti. Amesteca 2 linguri de ulei de cocos cu 10 coji de oua pisate, 1 lingura de bicarbonat alimentar si un pahar de apa. Depoziteaza mixul intr-un borcan cu capac.
Cum pregatesti coaja? Mai intai fierbe ouale timp de 10 minute. Acest lucru este necesar pentru indepartarea oricarei bacterii de pe suprafata lor. Dupa ce ouale au fiert, curata-le si lasa coaja sa se raceasca de tot. Trece prin rasnita de cafea, ca sa o faci pudra.
Cum o consumi? Fie simpla, sub forma de pudra, fie o poti pune in smoothie-uri, bauturi sau in cereale.
Atentie: Se recomanda consumul de oua bio.
Bine de stiut
Sunt persoane care prefera sa consume coaja de oua in stare cruda. Dupa ce pregatesc omlete sau prajituri, pun la uscat coaja, iar apoi o macina, o amesteca cu putina miere de albine si o consuma. Nu este recomandat acest lucru, intrucat bacteriile de pe suprafata lor pot cauza aparitia unor afectiuni.
Uite cateva motive pentru ca data viitoare sa le pastrezi:
- in coaja de ou se gaseste o cantitate mare de calciu. Acesta e necesar organismului nostru, mai ales cand vorbim de sistemele muscular si osos;
- constituie o sursa excelenta de minerale (magneziu, fosfor, potasiu, fier, silicon sodiu etc.) si acizi (cisteina, lizina, metionina);
- conform Institutului National de Sanatate din SUA, consumul cojii de la un ou este echivalent cu doza zilnica de calciu care trebuie unui adult (o jumatate de lingurita furnizeaza aproximativ 90% din cantitatea de calciu specificata de doctori);
- membranele de pe interiorul cojilor de oua contin acid hialuronic si glucozamina, iar acestea imbunatatesc elasticitatea pielii.

Coaja de oua:
- trateaza durerile de articulatii. Amesteca 2 pahare de otet de mere cu coaja de la un ou, acopera paharul si lasa deoparte 2 zile. Maseaza articulatiile cu acest mix de doua-trei ori pe zi;
- e recomandata pentru tenul cu imperfectiuni. Amesteca un albus cu coaja pisata de la doua oua. Intinde masca pe fata. Dupa ce s-a uscat de tot, indeparteaz-o cu apa calduta. Foloseste cu regularitate si vei avea un ten mai sanatos;
- se foloseste drept pasta de dinti. Amesteca 2 linguri de ulei de cocos cu 10 coji de oua pisate, 1 lingura de bicarbonat alimentar si un pahar de apa. Depoziteaza mixul intr-un borcan cu capac.
Cum pregatesti coaja? Mai intai fierbe ouale timp de 10 minute. Acest lucru este necesar pentru indepartarea oricarei bacterii de pe suprafata lor. Dupa ce ouale au fiert, curata-le si lasa coaja sa se raceasca de tot. Trece prin rasnita de cafea, ca sa o faci pudra.
Cum o consumi? Fie simpla, sub forma de pudra, fie o poti pune in smoothie-uri, bauturi sau in cereale.
Atentie: Se recomanda consumul de oua bio.
Bine de stiut
Sunt persoane care prefera sa consume coaja de oua in stare cruda. Dupa ce pregatesc omlete sau prajituri, pun la uscat coaja, iar apoi o macina, o amesteca cu putina miere de albine si o consuma. Nu este recomandat acest lucru, intrucat bacteriile de pe suprafata lor pot cauza aparitia unor afectiuni.
Postat de Alina Tibichi pe data de 2017-02-17 Vizualizari: 3270
Daca ti-a placut articolul Beneficiile cojilor de oua – De ce sa nu le mai arunci niciodata, aboneaza-te la RSS-ul de
Alimentatie sanatoasa pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool
Majoritatea produselor de infrumusetare contin nu doar parabeni, ci si multe alte substante daunatoare. Ca sa ai grija de tine, atat in ceea ce priveste sanatatea, cat si aspectul, o alternativa efici
De dafin am auzit cu totii. Gospodinele il folosesc in special atunci cand prepara toba de casa, inaintea sarbatorilor de iarna, si oricand fac diverse tocanite cu cartofi. Despre prima mentiune in ca
Ai vazut, cu siguranta, sare roz de Himalaya prin supermarketuri si pe la magazinele naturiste. Stii cum arata, dar nu stii ce beneficii are. Ei bine, sunt o multime de motive care ne demonstreaza cat
Cel mai adesea, punem durerile de cap mai puternice pe seama faptului ca avem o viata agitata, plina de stres. Oare chiar asa sa fie? In general, ne tratam cu medicamente si incercam sa facem fata cat
Ori de cate ori ai baut lapte sau ai mancat branza, te-ai plans de dureri abdominale, o senzatie ciudata de oboseala, balonare si chiar diaree? Inseamna ca ai o problema de sanatate. Fie esti o persoa
Putina zeama de lamaie va reda culoarea naturala piersicilor si caiselor.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasaSFATUL COOL AL ZILEI
tipuri scoici
fortificate=
prajituri+casa+forma+inimi
prajituri casa forma inimi
ingrasa'A=0
cerealele integrale ingrasa'A=0
incepatori|
uman|
Carti bucatarie incepatori|
chimice|
Radu anton roman pdf|
marin|
alimentare|
Modificari chimice produsele alimentare|
retete culinare sanda marin|
bune|
Excesul portocale|
portocale bune|
slabire rapida mentinerea greutatii...
slabire rapida mentinerea greutatii...
Sfaturi culinare utile "
bucataria dominicana retete preparate culinare dominicane bucataria dominicana tipuri de ceapa sfaturi pentru gatit cu ceapa beneficii ulei de cocos ulei de cocos pentru par ulei de cocos pentru ten ulei de cocos intrebuintari supa minestrone cu bacon supe usoare reteta de supa minestrone mar cu caramele mar caramelizat rosii in aluat aperitive cu rosii cum se face pateul pate din ficatei de pui sfaturi pentru pate despre dieta olandeza dieta olandeza reteta de ganache prajitura cu ganache drob din carne tocata retete de drob retete de omleta omleta cu ciuperci cum se face drobul drob de vita omleta pentru micul dejun