193135987363285

Lifestyle

Home» Sfaturi ...» Lifestyl...» Cum depozitam condimentele – 5 reguli de respectat...

Cum depozitam condimentele – 5 reguli de respectat

      Trimite pe mail Printeaza
Cum depozitam condimentele – 5 reguli de respectat
Cel mai adesea, cumparam condimentele la plic. Pentru fripturi si legume aromate la cuptor si nu numai, luam din magazin oregano, busuioc, patrunjel, maghiran, scortisoara s.a.m.d. Desfacem apoi plicurile in bucatarie, punem in mancare atat cat trebuie si indoim la final marginile pungutelor. E suficient oare? Data viitoare cand vom da gust mancarurilor, condimentele vor avea aceeasi aroma?

Pentru a te bucura de savoarea lor, se recomanda punerea in aplicare a catorva trucuri, si anume:
1. Cumpara scortisoara sub forma de betisoare. Rezista timp mai indelungat decat daca ar fi pudra. Pune-o intr-un borcan cu capac. Cand vei avea nevoie pentru o tarta sau placinta, macina cateva betisoare in rasnita.

2. Toate condimentele trebuie depozitate intr-un loc special. In caz contrar, din cauza umiditatii, a caldurii si a luminii, isi pierd din aroma.

3. Dulapul este cel mai bun loc pentru depozitare. Avand usi si fiind un spatiu uscat, condimentele vor sta foarte bine in el.



Bine de stiut:
- cine vrea sa pastreze o cantitate mai mare, poate folosi inclusiv frigiderul si lada frigorifica;
- atat timp cat condimentele nu sunt transformate in pudra, vor rezista in lada frigorifica chiar si pana la 3 ani, bineinteles asta in cazul in care recipientele lor nu au fost deschise in prealabil. Cele macinate, in schimb, vor putea fi utilizate in termen de 3 luni;
- cantitatile mici de condimente nu trebuie puse nici in frigider, nici in lada frigorifica sau congelator, intrucat umiditatea le va afecta;
- cel mai bine este sa cumperi o cantitate mica de condimente, atat cat iti trebuie pentru doua-trei retete.

4. Este bine sa faci curatenie regulat pe raftul cu plicuri si recipiente. Se spune ca, daca a trecut un an de cand ai cumparat scortisoara sau oregano, spre exemplu, atunci trebuie sa le arunci si sa-ti refaci stocul. Bineinteles, trierea e recomandata si cand condimentele isi schimba culoarea, nu mai au aroma si prind miros de mosc.

5. Nu presara condimentele direct in mancarea de pe aragaz sau din cuptor. Aburul le afecteaza mult.

Reguli pentru o depozitare corecta a condimentelor

Sa recunoastem, cumparam o cantitate mai mare din anumite ingrediente pentru a le avea tot timpul la indemana, dar si pentru ca sunt la oferta uneori. Ca sa le poti folosi intr-adevar, e necesarea respectarea urmatoarelor 3 reguli:
- capacele recipientelor trebuie inchise foarte bine;
- niciodata nu se baga lingura umeda direct in condimente;
- dupa cateva saptamani din momentul desigilarii unui plic sau a unei cutii, e bine sa verifici daca se mai simte aroma condimentelor.

Bine de stiut: 3 lingurite de plante aromatice proaspete echivaleaza cu 1/3 de plante uscate. Asadar, daca ai nevoie pentru o reteta, in loc sa pui 3 lingurite de patrunjel proaspat, vei pune 1 lingurita de patrunjel uscat.
Exceptia o constituie busuiocul. In acest caz se foloseste aceeasi cantitate.

Care este diferenta dintre condimente si plantele aromatice? Ei bine, primele sunt obtinute din radacinile, semintele, coaja si fructele anumitor plante. Cele din a doua categorie, in schimb, provin din frunze si pot fi folosite atat in stare proaspata, cat si uscata.





Postat de Alina Tibichi pe data de 2017-02-20 Vizualizari: 3276


      Printeaza

Daca ti-a placut articolul Cum depozitam condimentele – 5 reguli de respectat, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Lifestyle Lifestyle pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool


Bucataria dominicana – Gastronomia specifica unei tari din America Centrala
Anual, pe 27 februarie, adica astazi, este marcata Ziua Republicii Dominicane. Cel mai adesea, am auzit de aceasta tara cu prilejul difuzarii stirilor despre vacantele de lux ale vedetelor. Bucataria
Cuptorul cu microunde – Intre mit si adevar
In ultimii ani au aparut tot mai multe afirmatii potrivit carora utilizarea cuptorului cu microunde este nociva pentru sanatatea noastra. In ciuda faptului ca ne ajuta sa economisim timp pretios, manc
Checuri pufoase
Checurile sunt deserturi rapide si gustoase, perfecte alaturi de o ceasca de cafea sau ceai fierbinte. Ti-am pregatit cateva retete inspirate. - Chec cu iaurt si goji; - Chec patru sferturi cu ciocola
Folia de aluminiu – La ce anume o poti intrebuinta prin locuinta
Numeroase studii au concluzionat ca folia de aluminiu este foarte nociva, motiv pentru care trebuie sa renuntam la o mai folosi atunci cand gatim sau cand pregatim sandvisurile de luat la munca. Acest
Ce nu trebuie sa-ti lipseasca din bucatarie, daca stai in chirie
Locuitul in chirie presupune utilizarea electrocasnicelor si a mobilierului altei persoane, dar cam atat. Cand te muti, nu ai nici tacamuri, nici vesela, nici vase pentru gatit. Ideal ar fi sa te folo
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Pentru albusul de oua perfect folositi intotdeauna recipiente din inox.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Seminte de Nigella
Nigella este o familie de plante originare din Europa de Sud, nordul Africii si Asia de S-E, iar fru...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"Ironia e grauntele de sare, datorita caruia mancarea capata gust"
Thomas Mann
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro