Tips & tricks
Pate de casa – Sfaturi pentru un preparat cat mai cremos

Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deosebita.
Tu stii sa-l faci? Daca nu ai fost multumit de cum l-ai gatit pana acum sau e prima data cand il incerci, tine cont de cateva sfaturi:
- inainte de a incepe gatirea propriu-zisa, curata ficateii de pielita;
- amesteca lapte si putina apa sarata si tine ficateii in mix pana la 5-6 ore, conform sfatului lui Raymond Blank, un bucatar de succes;
- regula anterioara se aplica si in cazul ficatului de porc sau de vita, intrucat il fragezeste si ii atenueaza din gustul usor metalic;
- cine doreste, poate lasa la marinat ficateii in frigider, circa 2 ore, in lapte cu 1-2 catei de usturoi;
- Paul Merrony, alt bucatar renumit, propune posarea ficatului inainte de maruntirea lui. Cu alte cuvinte, fara prajire;
- de ce trebuie totusi sa prajesti ficatul prima data? Ca sa aiba o aroma mai puternica;
- pentru o culoare cat mai placuta, pune in robot si putina pasta de tomate;
- gust usor picant ii poti conferi incluzand in reteta niste boia iute;
- initial, pateul va fi moale. Dupa ce insa il vei tine in frigider o ora, se va intari suficient.

Pate de casa – O reteta aromata
Ingrediente:
450 gr ficatei de pui
1 ceapa taiata julienn + ¼ ceapa tocata marunt
690 ml apa
3 linguri vin de Xeres
¼ lingurita sare
¼ lingurita piper negru, proaspat rasnit
1/8 lingurita nucsoara
170 gr unt
Mod de preparare:
Amesteca apa cu ficateii si cu ceapa taiata julienn, intr-un vas, la foc mediu. Cand incep sa fiarba, redu intensitatea flacarii si acopera cu un capac.
Dupa aproximativ 20 de minute sau cand observi ca ficateii sunt fierti, ia-i de pe foc, scurge-i si indeparteaza ceapa.
Pune ficateii in robotul de bucatarie si mixeaza-i pana cand obtii o pasta.
Adauga ceapa tocata, untul, sarea, piperul, nucsoara si vinul. Omogenizeaza.
Transfera pateul intr-un bol la final si baga-l in frigider pentru o ora, inainte de servire.
Tu stii sa-l faci? Daca nu ai fost multumit de cum l-ai gatit pana acum sau e prima data cand il incerci, tine cont de cateva sfaturi:
- inainte de a incepe gatirea propriu-zisa, curata ficateii de pielita;
- amesteca lapte si putina apa sarata si tine ficateii in mix pana la 5-6 ore, conform sfatului lui Raymond Blank, un bucatar de succes;
- regula anterioara se aplica si in cazul ficatului de porc sau de vita, intrucat il fragezeste si ii atenueaza din gustul usor metalic;
- cine doreste, poate lasa la marinat ficateii in frigider, circa 2 ore, in lapte cu 1-2 catei de usturoi;
- Paul Merrony, alt bucatar renumit, propune posarea ficatului inainte de maruntirea lui. Cu alte cuvinte, fara prajire;
- de ce trebuie totusi sa prajesti ficatul prima data? Ca sa aiba o aroma mai puternica;
- pentru o culoare cat mai placuta, pune in robot si putina pasta de tomate;
- gust usor picant ii poti conferi incluzand in reteta niste boia iute;
- initial, pateul va fi moale. Dupa ce insa il vei tine in frigider o ora, se va intari suficient.

Pate de casa – O reteta aromata
Ingrediente:
450 gr ficatei de pui
1 ceapa taiata julienn + ¼ ceapa tocata marunt
690 ml apa
3 linguri vin de Xeres
¼ lingurita sare
¼ lingurita piper negru, proaspat rasnit
1/8 lingurita nucsoara
170 gr unt
Mod de preparare:
Amesteca apa cu ficateii si cu ceapa taiata julienn, intr-un vas, la foc mediu. Cand incep sa fiarba, redu intensitatea flacarii si acopera cu un capac.
Dupa aproximativ 20 de minute sau cand observi ca ficateii sunt fierti, ia-i de pe foc, scurge-i si indeparteaza ceapa.
Pune ficateii in robotul de bucatarie si mixeaza-i pana cand obtii o pasta.
Adauga ceapa tocata, untul, sarea, piperul, nucsoara si vinul. Omogenizeaza.
Transfera pateul intr-un bol la final si baga-l in frigider pentru o ora, inainte de servire.
Postat de Alina Tibichi pe data de 2017-02-24 Vizualizari: 10716
Daca ti-a placut articolul Pate de casa – Sfaturi pentru un preparat cat mai cremos, aboneaza-te la RSS-ul de
Tips & tricks pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor ajuta data viitoare c
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau asa cateva ore, pan
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa creasca frumos cozo
Maine sunt Mosii de iarna (18 februarie), o zi in care gospodinele dau de pomana diverse mancaruri, de sufletul celor morti. In unele zone din tara se obisnuieste sa se prepare coliva cu aceasta ocazi
In perioada urmatoare, la mare cautare prin piete vor fi urzicile. Calite, puse in ciorbe sau in placinte, ele reprezinta o varianta buna pentru diversificarea regimului zilnic. Iata cateva sfaturi pe
Strugurii proaspeti sunt mai buni daca ii lasati putin la frigider.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasaSFATUL COOL AL ZILEI
Ardeii iuti Serrano
Ardei iuti Serrano (Capsicum annuum) sunt o specie de ardei iuti originari din Mexic unde se si cult...
» mai mult
» mai mult
Citeste despre un condiment
tipuri scoici
fortificate=
prajituri+casa+forma+inimi
prajituri casa forma inimi
ingrasa'A=0
cerealele integrale ingrasa'A=0
incepatori|
uman|
Carti bucatarie incepatori|
chimice|
Radu anton roman pdf|
marin|
alimentare|
Modificari chimice produsele alimentare|
retete culinare sanda marin|
bune|
Excesul portocale|
portocale bune|
slabire rapida mentinerea greutatii...
slabire rapida mentinerea greutatii...
Sfaturi culinare utile "
bucataria dominicana retete preparate culinare dominicane bucataria dominicana tipuri de ceapa sfaturi pentru gatit cu ceapa beneficii ulei de cocos ulei de cocos pentru par ulei de cocos pentru ten ulei de cocos intrebuintari supa minestrone cu bacon supe usoare reteta de supa minestrone mar cu caramele mar caramelizat rosii in aluat aperitive cu rosii cum se face pateul pate din ficatei de pui sfaturi pentru pate despre dieta olandeza dieta olandeza reteta de ganache prajitura cu ganache drob din carne tocata retete de drob retete de omleta omleta cu ciuperci cum se face drobul drob de vita omleta pentru micul dejun