Lifestyle
Bucataria dominicana – Gastronomia specifica unei tari din America Centrala

Anual, pe 27 februarie, adica astazi, este marcata Ziua Republicii Dominicane. Cel mai adesea, am auzit de aceasta tara cu prilejul difuzarii stirilor despre vacantele de lux ale vedetelor.
Bucataria dominicana nu are neaparat un specific al ei, fiind mai degraba un mix al diverselor grupuri etnice. Totusi, se remarca prin inclinatia spre preparatele mai simple. Mancarea de baza o constituie orezul cu fasole (arroz con habichuelas) si tocana cu legume si carne (sancocho).
Iata si alte trasaturi ale bucatariei dominicane:
- la micul dejun se mananca, de obicei, mangu, un piure de banane amestecat cu branza sau stropit cu putin ulei de masline. Evident, nu este vorba despre sortimentul de banane pe care il cunoastem noi;
- include fructe de mare, raci si homari (chiar daca, acolo, fructele de mare si pestele sunt printre cele mai scumpe alimente);
- carnea de capra este o delicatesa, mai ales daca e preparata cu tot felul de condimente sau marinata in rom;
- se consuma si: cartofi dulci, paine din manioc, porumb, papaya, ananas, arahide;
- mancarurile sunt aromate cu ghimbir si chili;
- de pe masa nu lipsesc cocktailurile cu rom, berea Dominican Republic Presidente si lichiorul de casa (mamajuana);
- mamajuana se prepara din radacini, frunze si ramuri macerate in rom;
- romul dominican e obtinut prin prelucrarea trestei de zahar. Din el se fac celebrele cocktailuri Pina Colada si Cuba Libre.

Curiozitati si ciudatenii
Ce se stie mai putin despre dominicani si bucataria lor:
- pranzul poate dura pana la 2 ore, fiind legat oarecum de siesta zilnica;
- sancocho s-ar traduce prin „mancare dintr-un singur bol” si face referire la cele trei feluri de carne marinate in mirodenii, fierte cu legume (usturoi, rosii, ceapa) si servite cu orez si fasole;
- daca noi preferam macroul, crapul ori somonul, dominicanii aleg pescado de coco (pestele de cocos);
- din categoria dulciuri, demna de mentionat este budinca din orez (bizcocho). In rest, populatia consuma fructe sau siropuri;
- sucul de cocos e o bautura non-alcoolica preferata de multe persoane.
Bucataria dominicana nu are neaparat un specific al ei, fiind mai degraba un mix al diverselor grupuri etnice. Totusi, se remarca prin inclinatia spre preparatele mai simple. Mancarea de baza o constituie orezul cu fasole (arroz con habichuelas) si tocana cu legume si carne (sancocho).
Iata si alte trasaturi ale bucatariei dominicane:
- la micul dejun se mananca, de obicei, mangu, un piure de banane amestecat cu branza sau stropit cu putin ulei de masline. Evident, nu este vorba despre sortimentul de banane pe care il cunoastem noi;
- include fructe de mare, raci si homari (chiar daca, acolo, fructele de mare si pestele sunt printre cele mai scumpe alimente);
- carnea de capra este o delicatesa, mai ales daca e preparata cu tot felul de condimente sau marinata in rom;
- se consuma si: cartofi dulci, paine din manioc, porumb, papaya, ananas, arahide;
- mancarurile sunt aromate cu ghimbir si chili;
- de pe masa nu lipsesc cocktailurile cu rom, berea Dominican Republic Presidente si lichiorul de casa (mamajuana);
- mamajuana se prepara din radacini, frunze si ramuri macerate in rom;
- romul dominican e obtinut prin prelucrarea trestei de zahar. Din el se fac celebrele cocktailuri Pina Colada si Cuba Libre.

Curiozitati si ciudatenii
Ce se stie mai putin despre dominicani si bucataria lor:
- pranzul poate dura pana la 2 ore, fiind legat oarecum de siesta zilnica;
- sancocho s-ar traduce prin „mancare dintr-un singur bol” si face referire la cele trei feluri de carne marinate in mirodenii, fierte cu legume (usturoi, rosii, ceapa) si servite cu orez si fasole;
- daca noi preferam macroul, crapul ori somonul, dominicanii aleg pescado de coco (pestele de cocos);
- din categoria dulciuri, demna de mentionat este budinca din orez (bizcocho). In rest, populatia consuma fructe sau siropuri;
- sucul de cocos e o bautura non-alcoolica preferata de multe persoane.
Postat de Alina Tibichi pe data de 2017-02-27 Vizualizari: 17323
Daca ti-a placut articolul Bucataria dominicana – Gastronomia specifica unei tari din America Centrala, aboneaza-te la RSS-ul de
Lifestyle pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool
In ultimii ani au aparut tot mai multe afirmatii potrivit carora utilizarea cuptorului cu microunde este nociva pentru sanatatea noastra. In ciuda faptului ca ne ajuta sa economisim timp pretios, manc
Checurile sunt deserturi rapide si gustoase, perfecte alaturi de o ceasca de cafea sau ceai fierbinte. Ti-am pregatit cateva retete inspirate. - Chec cu iaurt si goji; - Chec patru sferturi cu ciocola
Cel mai adesea, cumparam condimentele la plic. Pentru fripturi si legume aromate la cuptor si nu numai, luam din magazin oregano, busuioc, patrunjel, maghiran, scortisoara s.a.m.d. Desfacem apoi plicu
Numeroase studii au concluzionat ca folia de aluminiu este foarte nociva, motiv pentru care trebuie sa renuntam la o mai folosi atunci cand gatim sau cand pregatim sandvisurile de luat la munca. Acest
Locuitul in chirie presupune utilizarea electrocasnicelor si a mobilierului altei persoane, dar cam atat. Cand te muti, nu ai nici tacamuri, nici vesela, nici vase pentru gatit. Ideal ar fi sa te folo
Puneti o lingura de otet in apa in care fierbeti cartofii, isi vor pastra culoarea alba.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasaSFATUL COOL AL ZILEI
Rosii australiene
Provenind asa cum le spune si numele din Australia, rosiile australiene se dezvolta intr-un climat a...
» mai mult
» mai mult
Citeste despre un condiment
reteta suc portocale iarna
tipuri scoici
fortificate=
prajituri+casa+forma+inimi
prajituri casa forma inimi
ingrasa'A=0
cerealele integrale ingrasa'A=0
incepatori|
uman|
Carti bucatarie incepatori|
chimice|
Radu anton roman pdf|
marin|
alimentare|
Modificari chimice produsele alimentare|
retete culinare sanda marin|
bune|
Excesul portocale|
portocale bune|
slabire rapida mentinerea greutatii...
Sfaturi culinare utile "
bucataria dominicana retete preparate culinare dominicane bucataria dominicana sfaturi pentru gatit cu ceapa tipuri de ceapa ulei de cocos intrebuintari beneficii ulei de cocos ulei de cocos pentru par ulei de cocos pentru ten reteta de supa minestrone supa minestrone cu bacon supe usoare mar caramelizat mar cu caramele rosii in aluat aperitive cu rosii cum se face pateul pate din ficatei de pui sfaturi pentru pate dieta olandeza despre dieta olandeza prajitura cu ganache reteta de ganache omleta pentru micul dejun omleta cu masline drob din carne tocata retete de drob retete de omleta omleta cu ciuperci cum se face drobul