193135987363285

Alimentatie sanatoasa

Home» Sfaturi Culinare» Alimentatie sanatoasa» Siguranta alimentelor

Siguranta alimentelor

      Trimite pe mail Printeaza
Siguranta alimentelor
Experienta de cumparatori ne-a invatat deja ca ceea ce aflam de pe etichetele produselor alimentare este mai mult sau mai putin destinat pentru orientarea noastra si nicidecum o garantie a gradul de prospetime al produsului respectiv. In plus, din cauza larghetei cu care autoritatile din domeniul alimentar au permis introducerea mai multor ingrediente suspecte in compozitia produselor alimentare nici macar nu putem fi siguri ca ceea ce cumparam va fi si bun pentru sanatatea noastra sau a copiilor nostri.

Nu putine sunt cazurile cand cumperi un produs cu data de valabilitate in regula si descoperi acasa ca, de fapt, produsul este alterat usor sau de-a dreptul stricat. In aceste conditii nu producatorii sau autoritatile sunt vinovate ci doar cei care comercializeaza aceste produse ei nerespectand intocmai instructiunile de depozitare fie din lipsa de spatiu fie din neglijenta si ignoranta. Alteori insa putem fi placut surprinsi de faptul ca unele produse de buna calitate si provenind de la producatori de prestigiu isi pastreaza toate calitatile nutritive si dupa expirarea datei inscrisa pe ambalaj.

Un alt aspect de luat in seama atunci cand ne referim la siguranta alimentelor este si spalarea lor, indiferent cat de bine ambalate ar fi sau cat de proaspete ni le procuram. In special verdeturile si fructele trebuie bine spalate, iar coaja acestora ar fi bine sa o indepartam intotdeauna deoarece contine de multe ori pesticide si alte ingrasaminte in cantitati prea mari. Si spalarea adecvata a mainilor este recomandata de fiecare data cand gatim sau servim masa. In unele situatii chiar noi trebuie sa fim trasi la raspundere pentru ca tot noi sau membrii familiei noastre s-au imbolnavit din cauza nerespectarii conditiilor minime de igiena.

In bucatarie trebuie sa alegem corect suprafetele de taiat alimentele pentru a preveni aparitia bacteriilor si a germenilor. Pentru carne, de exemplu, se recomanda mai degraba suprafete din lem de esenta tare, iar pentru zarzavaturi si legume numai bune sunt suprafetele din plastic special destinat acestei activitati. Prajelile in exces, partile carbonizate ale alimentelor preparate si folosirea repetata a uleiului de gatit sunt toate de evitat pentru a preveni cu succes aparitia indigestiilor, a bolilor cronice si asa mai departe. Curatenia suportului pentru farfurii si tacamuri este deosebit de importanta pentru siguranta noastra alimentara, iar ce detergent alegem sa folosim la curatarea acestora poate face diferenta intre un trai de calitate si o existenta de-a dreptul mizera.





Postat de Lucia Mihailescu pe data de 2009-09-30 Vizualizari: 1611


      Printeaza

Daca ti-a placut articolul Siguranta alimentelor, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Alimentatie sanatoasa Alimentatie sanatoasa pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool


Trucuri de frumusete – Puterile nebanuite ale uleiului de cocos
Majoritatea produselor de infrumusetare contin nu doar parabeni, ci si multe alte substante daunatoare. Ca sa ai grija de tine, atat in ceea ce priveste sanatatea, cat si aspectul, o alternativa efici
Dafinul si sanatatea – De ce e recomandata „planta invingatorilor”
De dafin am auzit cu totii. Gospodinele il folosesc in special atunci cand prepara toba de casa, inaintea sarbatorilor de iarna, si oricand fac diverse tocanite cu cartofi. Despre prima mentiune in ca
Beneficiile cojilor de oua – De ce sa nu le mai arunci niciodata
Destul de putine persoane stiu ca nu doar ouale au multe beneficii pentru sanatatea noastra, ci si coaja lor. De obicei, dupa ce preparam omleta sau le fierbem, aruncam bucatelele de coaja. Uite catev
Sarea roz de Himalaya – Ce beneficii are pentru sanatate
Ai vazut, cu siguranta, sare roz de Himalaya prin supermarketuri si pe la magazinele naturiste. Stii cum arata, dar nu stii ce beneficii are. Ei bine, sunt o multime de motive care ne demonstreaza cat
Migrenele, cauzate de lipsa anumitor vitamine din organism?
Cel mai adesea, punem durerile de cap mai puternice pe seama faptului ca avem o viata agitata, plina de stres. Oare chiar asa sa fie? In general, ne tratam cu medicamente si incercam sa facem fata cat
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Pentru clatite mai pufoase, adaugati in aluat un albus batut spuma.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Piper Szechuan
Piperul Szechuan (Sichuan) isi trage numele de la o provincie din China, unde este des utilizat in b...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"O lingura nu poate gusta mancarea care o tine, la fel, un prost nu poate intelege intelepciunea unui intelept chiar daca se afla in apropierea lui"
Buddha
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro