193135987363285

Alimentatie sanatoasa

Home» Sfaturi Culinare» Alimentatie sanatoasa» Painea facuta in casa

Painea facuta in casa

      Trimite pe mail Printeaza
Painea facuta in casa
Painea este un aliment de baza peste tot in lumea, iar istoria ei dureaza de mii de ani, timp in care atat ingredientele si modul de preparare, cat si perceptiile si stilurile de alimentatie au evoluat. Daca la inceputurile sale painea era un fel de terci, acum exista aluaturi de diverse tipuri, aparatura pentru mixat, copt si feliat, iar painea pe care o cumparam are forme, ambalaje si ingrediente foarte variate. Cea mai sanatoasa ramane insa painea facuta in casa, din ingrediente pe care le putem alege si verifica. In plus, painea facuta in casa are o valoare nutritiva mai mare, un gust mai bun, mai putini afanatori, ingredientele nu sunt scumpe, iar produsul poate fi pastrat mai mult timp. Prepararea acesteia necesita insa ceva indemanare, cunostinte, timp si ustensile adecvate. Aluatul de baza pentru o paine nu necesita multe ingrediente, iar acestea sunt substituibile: faina (alba, integrala, de secara sau alte tipuri), apa, sare, drojdie (uscata sau proaspata), la care se adauga eventual putin zahar si o lingura de ulei. La acestea se pot adauga, in functie de gust si imaginatie altele, precum oua, lapte, cartofi, verdeata, condimente si chiar nuci, seminte sau diverse fructe. Aluatul trebuie sa fie bine framantat, sa aiba o consistenta potrivita si sa fie lasat sa creasca la o temperatura medie. Se recomanda chiar ca aluatul sa fie framantat de doua ori. Foarte importanta este tava in care se coace painea. Materialul din care este confectionata trebuie sa fie de buna calitate, sa permita incalzirea uniforma si sa aiba un strat antiaderent. Tavile pot fi de forme si marimi diferite, ca de exemplu tava antiaderenta pentru o paine, placa ce permite coacerea simultana a doua paini, sau placa pentru baghete. Dupa ce aluatul a crescut suficient, se pune in formele presarate cu faina sau unse cu putin unt sau ulei. Pe deasupra, aluatul se da cu galbenus de ou (simplu, ori cu putin lapte) sau cu apa, in functie de modul de coacere. Cuptorul trebuie incalzit bine inainte, iar focul in timpul coacerii este indicat sa fie potrivit. Timpul de coacere este de minim o ora, dupa care se poate verifica daca mai este nevoie ca painea sa stea la cuptor. Dupa scoatere, se lasa sa se raceasca in tava, dar poate fi consumata chiar si calda.





Postat de Imbrea Cosmina pe data de 2010-04-26 Vizualizari: 8148


      Printeaza

Daca ti-a placut articolul Painea facuta in casa, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Alimentatie sanatoasa Alimentatie sanatoasa pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool


Trucuri de frumusete – Puterile nebanuite ale uleiului de cocos
Majoritatea produselor de infrumusetare contin nu doar parabeni, ci si multe alte substante daunatoare. Ca sa ai grija de tine, atat in ceea ce priveste sanatatea, cat si aspectul, o alternativa efici
Dafinul si sanatatea – De ce e recomandata „planta invingatorilor”
De dafin am auzit cu totii. Gospodinele il folosesc in special atunci cand prepara toba de casa, inaintea sarbatorilor de iarna, si oricand fac diverse tocanite cu cartofi. Despre prima mentiune in ca
Beneficiile cojilor de oua – De ce sa nu le mai arunci niciodata
Destul de putine persoane stiu ca nu doar ouale au multe beneficii pentru sanatatea noastra, ci si coaja lor. De obicei, dupa ce preparam omleta sau le fierbem, aruncam bucatelele de coaja. Uite catev
Sarea roz de Himalaya – Ce beneficii are pentru sanatate
Ai vazut, cu siguranta, sare roz de Himalaya prin supermarketuri si pe la magazinele naturiste. Stii cum arata, dar nu stii ce beneficii are. Ei bine, sunt o multime de motive care ne demonstreaza cat
Migrenele, cauzate de lipsa anumitor vitamine din organism?
Cel mai adesea, punem durerile de cap mai puternice pe seama faptului ca avem o viata agitata, plina de stres. Oare chiar asa sa fie? In general, ne tratam cu medicamente si incercam sa facem fata cat
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Pentru clatite mai pufoase, adaugati in aluat un albus batut spuma.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Cresonul indian
Cresonul indian, numit si condurul doamnei sau nasturel este o planta originara din America de Sud, ...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"Ironia e grauntele de sare, datorita caruia mancarea capata gust"
Thomas Mann
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro