Diete
Alimente cu putine calorii si eficienta lor la dieta

Foarte multe persoane sunt interesate de alimentele care contin putine calorii deoarece acestea pot fi de mare ajutor la o dieta de slabit, ele continand in egala masura si suficient de multe vitamine si minerale. Alimentele de acest tip mai sunt numite si alimente cu calorii negative si ele nu ar trebui consumate in paralel cu alte alimente care contin multe calorii daca intr-adevar se doreste sa se obtina un maximum de beneficii prin consumarea lor.
Alimentele cu calorii negative sunt constituite in marea lor majoritate din fructe, legume si zarzavaturi si este recomandat sa se gateasca dupa una dintre metodele considerate ca sanatoase (fiert in oala sub capac, gatit la abur, cuptor) sau sa fie consumate ca atare, unde este cazul. Partea buna pentru cei care doresc sa piarda kilograme este faptul ca aceste produse cu calorii negative pot grabi, paradoxal, rata metabolismului, ajutand la arderea mai eficienta a grasimilor.
Cercetarile de data recenta nu au reusit sa confirme faptul ca alimentele cu calorii negative pot constitui intr-adevar baza unei diete echilibrate deoarece exita multe date contradictorii privitor la procesarea alimentelor atunci cand se combina alimente sarace in calorii cu alte produse, pline de calorii, care contin substante care necesita un timp mai lung pentru a fi procesate. Ceea ce se recomanda este sa se alterneze la o dieta de slabit alimentele cu calorii negative, consumate separat, cu alte mese care sa includa si alimente mai bogate in carbohidrati, proteine si grasimi nesaturate. In acest mod rata metabolismului nu va fi incetinita, iar persoana aflata la dieta va putea sa beneficieze cam de toata gama de nutrimente fara a se teme ca nu va reusi sa piarda in greutate.
Dintre alimentele cu calorii negative cele mai cunoscute sunt:
Legume si verdeturi:
- asparagus
- ridichi
- broccoli
- varza verde
- morcovii
- salata verde
- ardeii grasi
- castravetii
- papaia
- ceapa si usturoiul
- spanacul
- zucchini
Fructe:
- mere
- fructe de padure
- grapefruit
- lamai si portocale
- mango
- capsuni
- ananas etc.
Toate aceste alimente merita introduse la dietele de slabit, ele putand avea un rol bun in cresterea ratei metabolismului, dar fiind totusi recomandat sa se consume la mese separate si chiar in zile diferite fata de celelalte alimente, mai bogate in calorii. Din pacate, desi multi incearca acest lucru pe propria piele, nu se poate apela exclusiv la alimentele sarace in calorii pentru a pierde mai repede in greutate deoarece o astfel de dieta va conduce in relativ scurta vreme la dezechilibre alimentare prea mari ca sa se mai poata continua activitatea de zi cu zi intr-un mod normal.
Alimentele cu calorii negative sunt constituite in marea lor majoritate din fructe, legume si zarzavaturi si este recomandat sa se gateasca dupa una dintre metodele considerate ca sanatoase (fiert in oala sub capac, gatit la abur, cuptor) sau sa fie consumate ca atare, unde este cazul. Partea buna pentru cei care doresc sa piarda kilograme este faptul ca aceste produse cu calorii negative pot grabi, paradoxal, rata metabolismului, ajutand la arderea mai eficienta a grasimilor.
Cercetarile de data recenta nu au reusit sa confirme faptul ca alimentele cu calorii negative pot constitui intr-adevar baza unei diete echilibrate deoarece exita multe date contradictorii privitor la procesarea alimentelor atunci cand se combina alimente sarace in calorii cu alte produse, pline de calorii, care contin substante care necesita un timp mai lung pentru a fi procesate. Ceea ce se recomanda este sa se alterneze la o dieta de slabit alimentele cu calorii negative, consumate separat, cu alte mese care sa includa si alimente mai bogate in carbohidrati, proteine si grasimi nesaturate. In acest mod rata metabolismului nu va fi incetinita, iar persoana aflata la dieta va putea sa beneficieze cam de toata gama de nutrimente fara a se teme ca nu va reusi sa piarda in greutate.
Dintre alimentele cu calorii negative cele mai cunoscute sunt:
Legume si verdeturi:
- asparagus
- ridichi
- broccoli
- varza verde
- morcovii
- salata verde
- ardeii grasi
- castravetii
- papaia
- ceapa si usturoiul
- spanacul
- zucchini
Fructe:
- mere
- fructe de padure
- grapefruit
- lamai si portocale
- mango
- capsuni
- ananas etc.
Toate aceste alimente merita introduse la dietele de slabit, ele putand avea un rol bun in cresterea ratei metabolismului, dar fiind totusi recomandat sa se consume la mese separate si chiar in zile diferite fata de celelalte alimente, mai bogate in calorii. Din pacate, desi multi incearca acest lucru pe propria piele, nu se poate apela exclusiv la alimentele sarace in calorii pentru a pierde mai repede in greutate deoarece o astfel de dieta va conduce in relativ scurta vreme la dezechilibre alimentare prea mari ca sa se mai poata continua activitatea de zi cu zi intr-un mod normal.
Postat de Lucia Mihailescu pe data de 2010-05-26 Vizualizari: 10826
Daca ti-a placut articolul Alimente cu putine calorii si eficienta lor la dieta, aboneaza-te la RSS-ul de
Diete pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool
Ai auzit vreodata de dieta olandeza? Ti-a fost recomandata, dar nu ai incercat-o pana acum? Ei bine, este momentul sa faci cunostinta cu ea. In primul rand, dureaza doar o saptamana si nu e absolut de
Probabil ca ai auzit pana acum de Amish. Este o comunitate de pe continentul american, care se ghideaza dupa anumite reguli. In ciuda faptului ca acestea par destul de ciudate, s-a ajuns la concluzia
Ce nu facem noi pentru a da jos mai repede kilogramele in plus? Renuntam la dulciuri, diminuam cantitatea de paste fainoase, mergem la sala de gimnastica, dar uneori parca nu e de ajuns. Atunci incerc
Ne dorim cu totii o talie de viespe. Insa, din cauza sedentarismului si a regimului alimentar nepotrivit, grasimile se aduna de-a lungul timpului, iar in garderoba facem loc hainelor cu numere mai mar
Unele vedete internationale afirma ca se poate slabi usor cu apa de cocos. De altfel, sunt si nutritionisti care sustin acest lucru. Este sau nu adevarat faptul ca acest produs te ajuta sa scapi de ki
Pentru albusul de oua perfect folositi intotdeauna recipiente din inox.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasaSFATUL COOL AL ZILEI
Mazare Gunga
Cunoscuta si sub denumirea traditionala de toor dal, mazare de Congo sau gandule, mazarea Gunga este...
» mai mult
» mai mult
Citeste despre un condiment
reteta suc portocale iarna
tipuri scoici
fortificate=
prajituri+casa+forma+inimi
prajituri casa forma inimi
ingrasa'A=0
cerealele integrale ingrasa'A=0
incepatori|
uman|
Carti bucatarie incepatori|
chimice|
Radu anton roman pdf|
marin|
alimentare|
Modificari chimice produsele alimentare|
retete culinare sanda marin|
bune|
Excesul portocale|
portocale bune|
slabire rapida mentinerea greutatii...
Sfaturi culinare utile "
bucataria dominicana retete preparate culinare dominicane bucataria dominicana tipuri de ceapa sfaturi pentru gatit cu ceapa ulei de cocos intrebuintari beneficii ulei de cocos ulei de cocos pentru par ulei de cocos pentru ten supa minestrone cu bacon supe usoare reteta de supa minestrone mar caramelizat mar cu caramele rosii in aluat aperitive cu rosii cum se face pateul pate din ficatei de pui sfaturi pentru pate despre dieta olandeza dieta olandeza prajitura cu ganache reteta de ganache omleta cu masline drob din carne tocata retete de drob retete de omleta omleta cu ciuperci cum se face drobul drob de vita