193135987363285

Arhiva coolinaria

Prajitura cu dovleac si merisoare
Obtineti 12 portii de prajitura de toamna delicioasa, numai buna cu o cana de cafea sau ceai.
Salata cu friptura de vita
Gatiti friptura, DUPA care o lasati la marinat. Marinata va deveni treptat dressing pentru salata.
Castraveti in saramura
Daca nu sunteti mari fani ai castravetilor murati in otet, incercati si varianta cu saramura.
Galuste cu prune
Desertul preferat al toamnei si-a facut aparitia! Serviti cu zahar pudra sau smantana, dupa preferinte.
Curry de linte rosie
Serviti acest preparat cu orez simplu sau lipie proaspata.
Smoothie de rubarba
Acest smoothie de rubarba cu portocale si ghimbir este un mod excelent de a incepe ziua.
Salata de sfecla cu pere
Aceasta salata rapida se poate prepara atat cu rondele subtiri, cat si cu bastonase.
Dovleac cu lapte de cocos
Aceasta garnitura de sezon merge de minune alaturi de un curry picant, dar si cu orez (simplu sau cu lamaie).
Gem de banane
Pe langa gemurile si dulceturile traditionale, se strecoara si un gem putin mai exotic.
Tarta vegetariana cu pere
Desertul de astazi este o combinatie intre clasica tarta Tatin si un aluat de chec vegetarian.
Sos de nuci caju
Se taie un dovleac felii si se gateste la aburi 20 de minute, dupa care se serveste cu acest sos... indraznet!
Chiftelute italienesti
Serviti aceste chiftelute cu paste sau alta garnitura preferata.
Prajitura cu ciocolata si nuca de cocos
Prajituri pufoase si cremoase usor de facut, gata in 30 de minute!
Gratin de sparanghel cu oua ochiuri
Idee pentru o cina usoara in doi - de servit cu paine prajita.
Paste cu bacon si dovleac
Pastele preferate se imbraca in haine de toamna cu ajutorul cubuletelor de dovleac.
Carnati cu legume
O cina consistenta si gata destul de repede, perfecta pentru serile din cursul saptamanii, cand nu aveti la dispozitie prea mult timp pentru gatit.
Paste cu sos picant de dovleac
Secretul acestui sos de dovleac este sa folositi pulpa de la dovleci mai micuti, care se inmoaie mai usor. Cantitatile date sunt pentru 4 portii.
Limonada calda cu rom
Chiar daca vara a trecut, limonada poate ramane in continuare in meniu, dar nu cu gheata, ci calda si completata cu rom brun.
Fursecuri cu ciocolata
Faceti cunostinta cu desertul suprem: fursecuri cremoase cu ciocolata neagra si zahar brun!
Chifle cu branza si porumb
Serviti aceste chifle-biscuiti consistente unse cu unt la micul dejun. Sunt o alegere excelenta si alaturi de un bol de supa fierbinte.
Sos de ceapa cu merisoare
Serviti acest sos inedit cu pui sau curcan la cuptor. Va transforma instant friptura preferata intr-un adevarat deliciu!
Batoane de cereale cu pere
Pentru un mic dejun energizant, apelati la batoane de cereale preparate in casa cu miere, migdale, vanilie si pere.
Salata cu ficatei
Serviti aceasta salata calda cu paine prajita.
Cartofi copti cu ierburi
Puteti inlocui ierburile uscate cu un amestec de ierburi proaspete, dar in cantitate mai mare.
Mini-briose cu pere
Desert parfumat de toamna, servit in portii mici, numai bune pentru o gustare nevinovata.
Chiftelute de pui picante
Obtineti 20 de chiftelute picante, numai bune pentru spaghete cu sos de rosii.
Salata de ciupercute
Lamaia si pasta de tomate innobileaza aceasta salata inspirata din bucataria greceasca.
Supa de rosii cu ardei
Ardeii grasi copti cu rosii si usturoi sunt pasati intr-o supa crema tare aromata.
Napi caramelizati cu pere
Serviti acest preparat inedit cu patrunjel proaspat. Cantitatile sunt date pentru 6 portii.
Clatite cu mere la cuptor
Combinam reteta clasica de clatite cu mere la cuptor cu cea de prajitura rasturnata si obtinem un desert de-li-cios.
Mere pasate
De servit ca sos pentru friptura sau, de ce nu, pe post de desert sanatos.
Omleta la microunde
Daca sunteti fanii preparatelor rapide la microunde, in afara de prajitura in cana se poate gati si omleta in acelasi stil.
Ceai latte
Chai latte = ceai indian condimentat, cu lapte de capra si cardamom
Clafoutis cu prune
Puteti servi 6 portii de desert sau 3 de antreu dulce.
Rata cu portocale si piper
Clasicul preparat frantuzesc este imbunatatit cu ajutorul sosului piperat. Cantitatile date sunt pentru 2 portii.
Chili sin carne
Iubitorii de chili con carne pot incerca fara probleme si varianta vegetariana.
Salata sarbeasca rapida
O salata rece satioasa, care poate fi servita ca atare, sau pe post de garnitura pentru friptura.
Suc dulce-acrisor
Doza de vitamine ideala la orice ora din zi: mere, ananas, rodie si lime!
Pasta de morcovi
O idee aparte pentru micul dejun sau pentru sandvisuri de luat la pachet.
Tarta cu budinca de cocos
Fulgii de cocos cu care este ornata tarta au fost rumeniti in cuptor inainte, dar ii puteti folosi si simpli.
Fasole cu chorizo
O simpla conserva de fasole ne scoate din incurcatura si avem o cina satioasa in numai 10 minute!
Mini pizza exotica
Cei mici vor fi absolut incantati de aceste mini-pizza gata imediat.
Placinta cu mere si bacon
Transformati clasica placinta cu mere intr-un deliciu cu bacon si cheddar.
Risotto cu pui si nuci caju
Clasicul risotto cu pui este imbogatit cu nuci caju, seminte de pin, spanac si rosii deshidratate.
Shot fructat
Obtineti 2 paharute racoritoare, perfecte in serile din debutul toamnei.



 
Sfaturi culinare - Bucataria dominicana – Gastronomia specifica unei tari din America Centrala
Anual, pe 27 februarie, adica astazi, este marcata Ziua Republicii Dominicane. Cel mai adesea, am auzit de aceasta tara cu prilejul difuzarii stirilor despre vacantele de lux ale v... » citeste
Sfaturi culinare - Ce fel de ceapa folosim la gatit?
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor a... » citeste
Sfaturi culinare - Trucuri de frumusete – Puterile nebanuite ale uleiului de cocos
Majoritatea produselor de infrumusetare contin nu doar parabeni, ci si multe alte substante daunatoare. Ca sa ai grija de tine, atat in ceea ce priveste sanatatea, cat si aspectul,... » citeste
Sfaturi culinare - Pate de casa – Sfaturi pentru un preparat cat mai cremos
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deose... » citeste
Sfaturi culinare - Sfaturi pentru gatit in vase din ceramica
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau... » citeste
Sfaturi culinare - Dieta olandeza – Secretele unui regim alimentar care ajuta la slabit
Ai auzit vreodata de dieta olandeza? Ti-a fost recomandata, dar nu ai incercat-o pana acum? Ei bine, este momentul sa faci cunostinta cu ea. In primul rand, dureaza doar o saptaman... » citeste
Sfaturi culinare - Sfaturi pentru un cozonac reusit
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa... » citeste

Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Putina zeama de lamaie va reda culoarea naturala piersicilor si caiselor.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Maioneza
Maioneza este un condiment obtinut din ulei vegetal, galbenus de ou si otet sau zeama de lamaie. Are...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"Cu bucataria plina saracia e vecina"
Folclor
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro