Usturoiul salbatic
Usturoiul salbatic sau leurda creste in zonele paduroase, cu umiditate ridicata si degaja un miros asemanator celui al usturoiului, dar nu la fel de puternic. In bucatarie se folosesc doar frunzele usturoiului salbatic, care aduc la gust cu usturoiul.
Frunzele de usturoi salbatic sunt folosite la prepararea de salate, sosuri, omlete, tocanite, dar si la prepararea branzeturilor. Din punct de vedere medicinal, este un solid antioxidant si are bune proprietati antibacteriene, putand ajuta la detoxifierea organismului. De asemenea, intareste sistemul imunitar si reduce tensiunea arteriala si nivelul ridicat de colesterol.
Frunzele de usturoi salbatic sunt folosite la prepararea de salate, sosuri, omlete, tocanite, dar si la prepararea branzeturilor. Din punct de vedere medicinal, este un solid antioxidant si are bune proprietati antibacteriene, putand ajuta la detoxifierea organismului. De asemenea, intareste sistemul imunitar si reduce tensiunea arteriala si nivelul ridicat de colesterol.
Retete ce contin: Usturoiul salbatic
- »Mujdei
- »Calamari pane cu mujdei
- »Frigarui din inima de vita
- »Humus cu naut si tahini
- »Picadillo Latino

In zilele mai reci, cand nu ai nici o idee ce sa gatesti, poti face o minunata supa minestrone. Modul de preparare este mult mai usor decat crezi. Cu siguranta, reteta iti va placea si vei dori sa o p...
»
citeste

Reteta noastra pentru weekend: drob din carne de vita. Este accesibila inclusiv gospodinelor incepatoare! Preparatul arata foarte bine si are un gust ce-ti va rasfata, cu siguranta, papilele gustative...
»
citeste

Pregateste si serveste! Iata o reteta usoara pentru pranzul de astazi. Putina carne, cateva legume, puse in tigaie, alaturi de supa si un minunat sos marinara, si e gata masa de la amiaza. Gustul minu...
»
citeste
Vezi toate retetele din categoria: Feluri de mancare
Anual, pe 27 februarie, adica astazi, este marcata Ziua Republicii Dominicane. Cel mai adesea, am auzit de aceasta tara cu prilejul difuzarii stirilor despre vacantele de lux ale v...
»
citeste
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor a...
»
citeste
Majoritatea produselor de infrumusetare contin nu doar parabeni, ci si multe alte substante daunatoare. Ca sa ai grija de tine, atat in ceea ce priveste sanatatea, cat si aspectul,...
»
citeste
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deose...
»
citeste
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau...
»
citeste
Ai auzit vreodata de dieta olandeza? Ti-a fost recomandata, dar nu ai incercat-o pana acum? Ei bine, este momentul sa faci cunostinta cu ea. In primul rand, dureaza doar o saptaman...
»
citeste
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa...
»
citeste
Strugurii proaspeti sunt mai buni daca ii lasati putin la frigider.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasaSFATUL COOL AL ZILEI
reteta suc portocale iarna
tipuri scoici
fortificate=
prajituri+casa+forma+inimi
prajituri casa forma inimi
ingrasa'A=0
cerealele integrale ingrasa'A=0
incepatori|
uman|
Carti bucatarie incepatori|
chimice|
Radu anton roman pdf|
marin|
alimentare|
Modificari chimice produsele alimentare|
retete culinare sanda marin|
bune|
Excesul portocale|
portocale bune|
slabire rapida mentinerea greutatii...
Sfaturi culinare utile "
bucataria dominicana retete preparate culinare dominicane bucataria dominicana sfaturi pentru gatit cu ceapa tipuri de ceapa ulei de cocos intrebuintari beneficii ulei de cocos ulei de cocos pentru par ulei de cocos pentru ten reteta de supa minestrone supa minestrone cu bacon supe usoare mar caramelizat mar cu caramele rosii in aluat aperitive cu rosii cum se face pateul pate din ficatei de pui sfaturi pentru pate dieta olandeza despre dieta olandeza prajitura cu ganache reteta de ganache omleta pentru micul dejun omleta cu masline drob din carne tocata retete de drob retete de omleta omleta cu ciuperci cum se face drobul
eu folosecs LEURDA primavara la saleta. Este foarte gustoasa si sanatoasa. am pus in pamant un bulb de leuda si in primavara urmatoare a iesit o plantuta care a facut floare.
intr-adevar este f sanatos... ar tb consumat .. vine iarna si iar racim :)