193135987363285

Condimente

Home» Condimente» Condimente ordonate alfabetic

Ghidul tau de condimente.

Ordoneaza alfabetic : A-Z | Z-A
Originand din zona Amazonului, fructele arborelui de acai au facut furori prin lumea civilizata in ultima vreme gratie proprietatilor lor antioxidante
Condimente - Anason
Anasonul este o planta mediteraneana inrudita cu mararul si coriandrul, de la care se folosesc in principal semintele desi radacina este de asemenea c
Condimente - Angelica
Binecunoscuta inca din Evul Mediu, angelica provine din zona Europei de Nord si, initial, se pare ca a fost utilizata la ritualurile magice ca protect
Condimente - Annatto
Annatto este un condiment originar din America Centrala si regiunea Caraibelor, provenind de la o planta cu frunze stralucitoare, in forma de inima. S
Ardei iuti Serrano (Capsicum annuum) sunt o specie de ardei iuti originari din Mexic unde se si cultiva pe scara larga, planta fiind foarte prolifica
Cunoscuti in varianta lor uscata si sub denumirea de ardei iuti chipotle, ardeii Jalapeno sunt originari din Mexic si erau folositi cu mii de ani in u
Condimente - Asafoetida
Asafoetida este o planta cu radacini puternice si tulpina groasa, din familia patrunjelului, cu un miros foarte puternic, respingator, asemanator cu u
Condimente - Asmatui
Denumit si patrunjel frantuzesc asmatuiul este o planta aromata deosebita care da o prospetime aparte felurilor de mancare. Provenind din Rusia, parte
Un adevarat dar al naturii de pe continentul australian, boabele salcamului australian sunt unul dintre alimentele-minune foarte cautate in prezent, c
Condimente - Busuioc Thailandez
Planta este numita in mod curent busuioc thailandez (bai horapa), desi este la fel de populara in Vietnam (hung que), Laos si Cambodgia; are frunze de
Condimente - Capere
Caperele (Capparis spinosa L.) sunt fructele carnoase ale unui arbust peren, cu flori de culoare alb inspre roziu. Tot capere se considera a fi si mug
Dal este un fel de mancare specific Indiei si zonelor invecinate, care se realizeaza din legume boabe fara coaja, facute tocanita. Chana dal este cond
Condimente - Chimen
Chimenul este o planta bianuala care, in primul an dupa insamantare, seamana cu morcovul; ajunge la cca 20 cm inaltime, cu frunze fine, divizate si o
Condimente - Chimen indian
Chimenul indian, cunoscut si sub denumirea de ajowan, este o planta din aceeasi familie cu mararul, chimenul si chimionul, foarte prezenta in special
Condimente - Cimbru
Este probabil cea mai populara planta aromata din bucataria din intreaga lume avand un statut de regina printre ierburile folosite la condimentarea ma
Cresonul indian, numit si condurul doamnei sau nasturel este o planta originara din America de Sud, ale carei frunze, seminte si flori sunt comestibil
Cubebul este o specie foarte rara de piper, cu un gust relativ apropiat de al piperului, dar ceva mai amar si mai putin iute. Cubebul este originar di
Condimente - Cuisoarele
Sunt un condiment obtinut din mugurii unui arbore exotic (Caryophyllus aromaticus) din familia mirtaceelor. Arborele este originar din Insulele Moluce
Condimente - Frunzele de Curry
Provenind din Asia de Sud, frunzele de curry sunt un condiment cunoscut in India si zonele invecinate de secole. Ele nu trebuie confundate cu praful c
Galangalul este denumirea generica pentru o specie de plante originare din Asia de S-E folosite pe post de condiment in bucatarie. Se foloseste radaci
Condimente - Ghimbirul
Cunoscut sub denumirea oficiala Zingiber officinale, ghimbirul este o planta erbacee din regiunile tropicale, cu rizom aromatic bogat in uleiuri eteri
Originare din Franta, asa cum ne indica si denumirea lor, Herbes de Provence sunt un amestec util de condimente specific regiunii Provence din Franta,
Condimente - Hrean
Cu o origine incerta, hreanul a trecut prin istorie ca un fel de condiment alternativ, preferat rar in bucatarie probabil din cauza gustului sau puter
Asemanandu-se ca forma cu graul, hrisca este in realitate o pseudo-cereala cu proprietati nutritive de exceptie, cunoscuta omului de mii de ani atat c
Iasomia (Jasminum officinale) este o planta foarte cunoscuta care provine din aria Marii Mediterane si care poate fi cultivata atat pentru aspectul sa
Condimente - Ienibahar
Ienibaharul este un print al condimentelor gratie gustului sau deosebit care parca ar insuma pe acela al mai multor condimente la un loc. Ca loc de or
Condimente - Ienupar
Cunoscutele boabe de ienupar, folosite in retetele culinare din intreaga lume sunt de fapt conuri de conifer cu o structura aparte, astfel incat se cr
Cunoscuta sub denumirea stiintifica de Citrus hystrix, lamaia Kaffir provine de la arbustul de gradina cu acelasi nume, originar din Laos, Indonesia,
Condimente - Lemn dulce
Lemnul dulce este o planta din familia fabaceae, inrudita cu fasolea, ale carei radacini sunt comestibile si care sunt partial solubile in apa. Lemnul
Condimente - Leusteanul
Este foarte aromat, destul de asemanator cu telina. Chiar daca nu i se cunoaste exact originea, se presupune ca ar proveni din Asia centrala, dar este
Condimente - Levantica
Levantica este o planta originara din zona mediteranana, iar in prezent se cultiva pe scara larga in Franta si Marea Britanie. Poate fi insa intalnita
Condimente - Limba-mielului
Limba-mielului (Borago officinalis) este o planta originara din Siria, care a fost naturalizata in intreaga arie a Marii Mediterane, dar si in alte zo
Limnophila aromatica este o planta tropicala, originara din Asia de S-E unde creste foarte bine in zonele umede, putand fi des intalnita si in culturi
Condimente - Loboda
Loboda este o planta de gradina, cunoscuta inca din antichitate cand era folosita alternativ in salate in sezonul cald in locul spanacului. Poate cres
Condimente - Macris
Macrisul este cultivat de secole in intreaga lume si nelipsit de la mesele de sezon. Fiind o planta perena, care creste usor pe multe tipuri de teren
Condimente - Maghiranul
Maghiranul provine din frunzele plantei numita Majorana hortensis, inrudita cu menta. De multe ori maghiranul poate trece drept oregano, dar proprieta
Maioneza este un condiment obtinut din ulei vegetal, galbenus de ou si otet sau zeama de lamaie. Are o origine incerta, dar de obicei spaniolii si mai
Condimente - Mango
In forma de condiment, mango se obtine din fructe crude de mango, care sunt taiate felii si lasare la soare sa se usuce. Se poate apoi folosi ca ingre
Condimente - Mararul
Originar din Asia centrala, este foarte mult utilizat in India sub forma de frunze, dar si seminte (la prepararea lintei si a fasolei). Foarte popular
Condimente - Martipan
Martipanul nu este un condiment propriu-zis ci o pasta preparata din praf de migdale amestecat cu zahar, utilizata la umplerea sau invelirea de bomboa
Condimente - Masala
Masala este un amestec de condimente praf, foarte popular in India si alte tari asiatice. La prepararea sa se folosesc condimente picante precum piper
Cunoscuta si sub denumirea traditionala de toor dal, mazare de Congo sau gandule, mazarea Gunga este unul dintre membrii familiei Fabaceae, fiind de a
Condimente - Menta
Menta este un condiment foarte popular, cautat pentru frunzele sale parfumate din cele mai vechi timpuri. Exista doua mari sortimente de menta numite
Cunoscut din antichitate pentru multiplele sale proprietati benefice sanatatii omului, mesteacanul mai este uneori numit si pomul vietii, iar in multe
Desi nu este practic un condiment, iar in cele mai multe tari este chiar considerat ca substanta ilegala, praful de musca spaniola a fost dintotdeauna
Condimente - Nucsoara
Nucsoara provine din semintele fructelor unui arbore tropical numit stiintific Elettaria cardamomum ale carui seminte se asemana ca forma semintelor d
Condimente - Oregano
Oregano folosit in bazinul Marii Mediterane este obtinut din frunzele unei specii de ierburi aromate numita Origanum vulgare, inrudita cu menta, iar o
Papadia (Taraxacum officinale) si-a dobandit un loc binemeritat in traditia culinara gratie grecilor antici care o foloseau atat ca ingredient in buca
Condimente - Papricas
Papricasul este un condiment care provine de la procesarea unui ardei rosu din familia Capsicum annum. Este un praf de culoare rosu-aprins folosit de
Originara din sudul Europei, din zona mediteraneana, planta a ajuns in partile nordice abia prin Evul Mediu. Era cultivat in manastiri si in gradinile




Condimente A-Z:

Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Strugurii proaspeti sunt mai buni daca ii lasati putin la frigider.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Condimente - Ienibahar
Ienibahar
Ienibaharul este un print al condimentelor gratie gustului sau deosebit care parca ar insuma pe acel...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"Adevarurile care raman doar in minte si nu sunt traite practic ne hranesc tot atat de putin ca o mancare ce ramane in camara"
Richard Wurmbrand
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro