Site coolinaria.ro

Migrenele pot fi prevenite prin metode simple si naturale


Migrenele pot fi prevenite prin metode simple si naturale Migrenele reprezintă una dintre cele mai răspândite, dar şi mai complexe afecţiuni ale zilelor noastre. Migrenele sunt dureri de cap intense, de cele mai multe ori localizate pe partea stângă, în ritmul pulsului arterial. Acestea pot fi determinate de activităţile solicitante de zi cu zi, problemele hormonale, depresiile, stresul, oboseala şi emoţiile puternice, fie că sunt pozitive sau negative.

Un studiu menţionat de NESCAFÉ arată că una dintre cauzele frecvente ale migrenelor este lipsa somnului. Media de somn necesară pentru a asigura sistemului nervos odihna de care are nevoie pentru a se reface este de 7-8 ore pe noapte. Aerisirea camerei, consumul unui pahar cu lapte şi evitarea situaţiilor neplăcute înainte de culcare, reduc riscul apariţiei migrenelor cu 30%.

Un duş sau o baie caldă cu săruri de relaxare pot ajuta, de asemenea, la prevenirea durerilor de cap. La acestea putem adăuga şi un masaj uşor al tâmplelor şi al zonelor dureroase. Dacă sunteţi la birou sau în orice alt loc care nu vă permite utilizarea duşului, încercaţi să puneţi o compresă rece pe frunte. În scurt timp, veţi simţi cum durerea se diminuează.

De asemenea, un studiu citat de NESCAFÉ a demonstrat cum sub influenţa cofeinei, procesul de absorbţie a medicamentelor analgezice este accelerat. Cercetarea efectuată pe un eşantion de 301 persoane care sufereau de migrene în mod regulat, a relevat efectele benefice ale cafeinei în ameliorarea acestor probleme. Persoanele care beau o cafea după masă se simt mult mai bine şi se pot concentra mai uşor asupra activităţilor pe care le au de îndeplinit. Cafeaua solubilă 100% naturală, consumată în cantităţi moderate, ne ajută să ne recăpătăm energia şi ritmul dinamic atunci când ne simţim obosiţi şi să fim, astfel, mai relaxaţi.

„Pentru a reduce riscul de apariţie a migrenelor şi pentru un plus de energie, este indicat să avem o alimentaţie echilibrată, să facem în fiecare zi minim 30 de minute de mişcare şi să evităm pe cât posibil stresul. Încercaţi să vă goliţi mintea de gânduri, iar dacă durerea are drept cauză stresul, puteţi efectua tehnici de relaxare sau plimbări în aer liber. Cele mai bune metode pentru a preveni durerile de cap sunt cele naturale, la îndemâna noastră.” declară Elena Casapu, specialist NESCAFÉ în nutriţie.

Persoanele care se confruntă cu dureri de cap pot apela la una dintre tehnicile de masaj împotriva migrenelor. O bună parte a migrenelor au drept cauză stresul fizic sau psihic la care suntem supuşi zilnic. Remediile naturale pot ajuta la reducerea duratei şi severităţii durerii de cap. Nu toate remediile naturale de combatere a migrenelor au acelaşi efect asupra tuturor de aceea este bine să încercaţi diverse remedii până îl găsiţi pe cel care vi se potriveşte.

Autor:  Iosub Alin