Site coolinaria.ro

Alimente cu efect pozitiv asupra senzatiei de bine


Alimente cu efect pozitiv asupra senzatiei de bine Aparte de preparatele cu efect afrodisiac pe care le putem introduce la dieta obisnuita atunci cand ne dorim un plus de stimulente pentru viata noastra sexuala, exista si o serie de alimente cu rol pozitiv pentru factorul nostru sexual, care ne pot ajuta simtitor sa ne simtim mai sexi si sa avem un corp placut, armonios si usor.

O dieta de succes poate include multe produse alimentare, unele pline de antioxidanti, altele bogate in proteine sau alte nutrimente, dar exista si alimente care nu ar trebui sa lipseasca nicicand din dieta celor care doresc sa se simta cu adevarat tineri si atragatori pentru cat mai multa vreme. Asemenea alimente se consuma de obicei sub forma unor gustari dintre mesele principale si au un bun efect atat pentru potolirea apetitului cat si pentru mentinerea unei senzatii de bine peste zi.

Obiceiul de a consuma fructe proaspete, de sezon, atat de prezent la parintii si bunicii nostri, se pare ca incepe sa fie preluat de tot mai multi dintre tineri si nu e deloc rau ca se intampla asa deoarece fructele proaspete nu doar ofera vitamine si minerale, dar contribuie si la detoxifierea organismului. Suplimentar, daca se prefera si introducerea de legume la gustarile dintre mese (morcovi, avocado, broccoli, salata de varza etc.) este cu atat mai bine pentru mentinerea tineretii intregului organism.

Iaurturile degresate si laptele degresat sunt bogate in vitamine, potenteaza de minune o piele sanatoasa si elastica si potolesc repede atat setea cat si foamea. Bacteriile prezente in aceste produse sunt benefice pentru sanatatea sistemului digestiv, iar cei care apreciaza cu adevarat gustul acestor alimente stiu sa le combine inspirat cu fructe de padure sau cereale integrale pentru a obtine o gustare de-a dreptul delicioasa.

Citricele, portocalele in special, au fost dintotdeauna echivalente cu sanatatea de fier si nu e de mirare dat fiind aportul util de vitamina C, dar si senzatia de placere pe care ti-o ofera consumarea lor in stare cruda sau sub forma de suc. Portocalele sunt recomandate pentru sanatatea pielii si a celulelor din organism, avand si un bun efect anti-rid, dovedit prin studii medicale intreprinse in trecut.

Afinele au inceput sa apara mai des si pe piata alimentara din Romania si cei care le consuma crude sau in combinatii diferite sunt foarte multumiti de rezultate. Avantajul in cazul afinelor este dat de faptul ca aceste fructe pot fi introduse si ca ingredient la prepararea altor gustari de peste zi, ceea ce permite introducerea lor cu adevarat la o dieta pe termen lung.

Carnea de peste, in special cea de somon, scoicile si fructele de mare sunt preparate ravnite de multe persoane, incantate de fiecare data cand pot consuma cu pofta o portie rezonabila din aceste produse alimentare. Se cunosc beneficiile pentru sanatate pe care le aduce consumul de carne de peste, iar suplimentar e bine de amintit si faptul ca astfel de mese sunt usoare, te relaxeaza si iti permit sa iti continui activitatea fara a te simti greoi sau plin de tot felul de toxine alimentare.

Mazarea si fasolea, daca se gatesc cu maiestrie, pot de asemenea oferi beneficii majore pentru sanatatea organismului, dar unele persoane le refuza la dieta deoarece aceste legume boabe sunt inca privite cu suspiciune, ca un fel de mancare a saracilor, care iti da gaze si te face sa te simti greoi si posomorat. Adevarul este insa ca prepararea mazarei si a fasolei necesita cunostinte solide in plan culinar pentru a fi gatite la adevaratul lor potential.

Rosiile pot oferi multiple beneficii pentru sanatate, iar atunci cand se ofera pentru consum in diverse formule care sa le faca mai accesibile pentru gustarile usoare dintre mese pot genera si stari de bine peste zi. O multime de vitamine, minerale si antioxidanti sunt absorbiti in organism, iar multe dintre acestea au un efect pozitiv si asupra mentinerii tineretii si a senzatiei de bine.

In special femeilor le place sa consume multa ciocolata si nu e deloc rau ca lucrurile stau astfel deoarece si ciocolata contine substante utile pentru sanatate, care actioneaza pozitiv asupra pielii, a celulelor sau a sistemului nervos. Ciocolata neagra este cea mai recomandata din acest punct de vedere, fiind mai bogata in compusi fito-chimici de calitate, are si efecte afrodisiace, dar nu ar trebui consumata foarte des deoarece excesele pot conduce si la stari de dezechilibru de tip alimentar.

In sfarsit apa proaspata si ceaiurile din plante nu trebuie excluse din dieta celor care doresc sa se simta mereu tineri si sexi intrucat astfel se vor regla mult mai bine procesele vitale din organism, iar toxinele vor fi eliminate in timp util. Un pahar de apa, nu foarte rece, servit exact atunci cand simti nevoia poate genera si o mare senzatie de bine, lucru paradoxal daca te gandesti ca apa nu are gust sau aroma placute. Cu toate acestea, apa continua sa ne fie de mare ajutor si de aceea nu trebuie sa uitam sa o consumam periodic si din belsug.

Autor:  Lucia Mihailescu