Site coolinaria.ro

Aportul zilnic de magneziu grabeste vindecarea eczemelor


Aportul zilnic de magneziu grabeste vindecarea eczemelor Nu doar adultii sufera de afectiuni ale pielii de tipul eczemelor, dar si copiii sunt destul de des expusi acestei conditii, care poate sa nu sa dispara odata cu trecerea timpului. In trecut, eczemele apareau preponderent la cei mici si se vindecau in timp, dar in zilele noastre lucrurile stau putin diferit, fiind vorba despre o problema care afecteaza o mare parte a populatiei, iar cauzele producerii acestor eczeme "de tranzitie" nu sunt in totalitate cunoscute.

Ca termen generic, eczema se refera la mai toate afectiunile minore ale pielii, care se manifesta la exterior, aici putandu-se discuta despre piele uscata, inflamata, inrosita sau iritata, fiind vorba despre o boala care nu se transmite la alte persoane. Stiinta medicala a oferit si ofera suficiente solutii pentru tratarea eczemelor de tot felul insa nimeni nu garanteaza in prezent, la fel ca si in trecut, ca eczemele sunt tratate in profunzimea lor, adica nu se poate afirma ca tratamentul este complet si infailibil.

Printre simptomele care insotesc aparitia eczemelor se numara inrosirea pielii, mancarimi ale zonei afectate, piele uscata, piele crapata, piele ingrosata, besici si chiar puroi. Cauzele pot fi deopotriva interne si externe, de obicei fiind vorba despre o expunere neglijenta la factori cu grad de risc din mediul inconjurator (bacterii, substante chimice, virusi), care mai apoi se pot transmite in sange, unde in absenta nutrimentelor pozitive si a anticorpilor care sa le combata eficient pot cauza mari probleme de sanatate, dincolo de afectarea unor mici portiuni ale pielii.

Din punct de vedere alimentar, s-a demonstrat clar faptul ca o dieta bogata in magneziu poate preveni si vindeca mai rapid eczemele de toate tipurile, in timp ce absenta magneziului de la dieta va conduce la agravarea simptomelor. Fara suficient magneziu, organismul nu va mai putea asigura elasticitatea si sanatatea pielii si astfel conditiile de agravare sau contractare a unei eczeme sunt deja prezente.

Nivelul scazut de magneziu din organism a fost de asemenea corelat si cu un nivel marit de stres, iar acesta este alt factor agravant pentru dezvoltarea unei eczeme, mai ales pe timpul noptii stiindu-se faptul ca apare nevoia incontrolabila de a scarpina locul afectat, intarziindu-se astfel vindecarea. Un aport util de magneziu la dieta va reduce insa aceasta tendinta de a scarpina locul afectat, scazand totodata si nivelul de stres.

Sursele alimentare pentru procurarea magneziului, care pot fi consumate din belsug mai ales atunci cand apar simptomele caracteristice eczemelor, sunt cunoscute de o mare parte a populatiei, iar suplimentar se poate opta si pentru suplimente cu magneziu, dar numai dupa consultarea prealabila a medicului.

Autor:  Lucia Mihailescu