Site coolinaria.ro

O dieta carnivora te poate ajuta sa pierzi kilogramele in plus?


O dieta carnivora te poate ajuta sa pierzi kilogramele in plus? O dieta controversata, promovata in Statele Unite ale Americii de catre nutritionistul Arthur De Vany si numita in original "Evolutionary Fitness Diet", pleaca de la ideea ca paleo-dietele sunt foarte sanatoase si pentru omul modern si sustine faptul ca un aport marit de carne (fie si carne grasa), de peste si legume si eliminarea completa a cerealelor, cartofilor si zaharului din alimentatie pot conduce la un mai bun control al greutatii corporale, la o sanatate de fier si o stare de bine generala a organismului.

La fel ca si in cazul oamenilor din epoca paleolitica, aceasta dieta carnivora recomanda nu doar mese consistente pe baza de carne si legume, dar si "post negru" de o zi sau chiar doua zile intre asemenea mese bogate in nutrimente, care sa permita procesarea corecta a alimentelor ingerate si arderea grasimilor din organism. In aceste perioade de "post", exercitiul fizic sau miscarea in aer liber sunt recomandate, dar nu in exces, si trebuie sa fie facute din placere si nu din obligatie pentru a nu conduce la cresterea nivelului de stres.

Dieta carnivora a americanului Arthur De Vany a castigat multi adepti, care sustin cu toti faptul ca se poate cu adevarat reduce greutatea corporala prin acest plan alimentar, crescandu-se in schimb masa musculara si agilitatea corporala. Nutrimentele importante nu lipsesc de la aceasta dieta gratie aportului generos de legume si carne de peste, iar ca lichide se recomanda doar apa plata, supele si sucurile naturale, dar nu si bauturile carbogazoase, alcoolul sau ceaiul verde ori cel negru.

Arthur De Vany mai sustine ca, prin dieta sa de tip paleolitic, a reusit sa isi vindece sotia si copilul, ambii bolnavi de diabet, si ca acestia sunt in prezent sanatosi si pe deplin recuperati. Nutritionistul din S.U.A. are in prezent peste 70 de ani, dar atat el cat si sotia sa nu isi arata varsta mai deloc, ei aparand mult mai tineri decat in realitate.

Autor:  Lucia Mihailescu