Site coolinaria.ro

Astaxantinul contribuie decisiv la estomparea ridurilor


Astaxantinul contribuie decisiv la estomparea ridurilor Un carotenoid de exceptie, din categoria compusilor fitochimici, astaxantinul face in prezent furori pe piata produselor cosmetice, putand fi intalnit in stare naturala intr-o larga gama de produse alimentare precum carnea de somon, pastrav, creveti, diferite crustacee, alge de cultura si altele.

Astaxantinul este recunoscut de multa vreme ca fiind un antioxidant eficient, cu o toxicitate scazuta, si util de introdus pe piata inclusiv ca supliment alimentar, putand fi oferite astfel nutrimente de exceptie pentru organismul uman, dar si pentru cel al animalelor domestice. In prezent, astaxantinul se produce atat pe cale naturala cat si sintetica in multe locuri din intreaga lume.

Cea mai buna si mai ieftina sursa de obtinere a astaxantinului o constituie o categorie aparte de micro-alge, care sunt special cultivate pentru obtinerea astaxantinului si care ofera un randament crescut si nu necesita conditii speciale de cultura. Industria cosmetica beneficiaza din plin de acest lucru, multe produse cu efect anti-rid folosind astaxantinul ca ingredient de baza, cu efecte dintre cele mai bune.

Conform studiilor intreprinse de-a lungul timpului, s-a dovedit ca astaxantinul asigura o mai buna elasticitate a pielii imbatranite, afectata deja de riduri, reduce inflamatiile tenului si poate avea un bun efect de prevenire chiar si a cancerului de piele. Ca antioxidant, astaxantinul reduce efectele imbatranirii si este util atat ca parte din dieta obisnuita cat si sub forma de aplicatii externe, avand o toxicitate redusa.

Separat de beneficiile pe care le poate oferi pentru sanatatea tenului, astaxantinul este util la dieta si pentru ameliorarea altor afectiuni, fiind considerat in prezent un antioxidant de exceptie, cu efecte dintre cele mai bune asupra sanatatii generale a organismului. Pentru mai multe informatii, puteti consulta publicatiile de specialitate, care sa va ofere detalii suplimentare pentru partea de alimentatie si sa va recomande in egala masura si cele mai bune produse cosmetice de pe piata, disponibile la ora actuala in Romania.

Autor:  Lucia Mihailescu