Site coolinaria.ro

Fa-ti propria reteta de iaurt !


Fa-ti propria reteta de iaurt ! Delicios, hranitor si racoritor, iaurtul se afla pe lista alimentelor « obligatorii » pentru o nutritie corecta si sanatoasa, in special daca este produs bio, adica fara conservanti, coloranti si alte substante adaugate. Proprietatile benefice ale iaurtului sunt numeroase, fiind recomandat chiar si in dietele pentru slabit si pentru prepararea mastilor cosmetice.

Pentru ca este usor, contine mult calciu usor de asimilat, contribuie la refacerea florei intestinale si are usoare proprietati antibiotice, iaurtul este ideal chiar si pentru copii, femei insarcinate si persoane in varsta.

Cum ar fi insa sa iti poti prepara acasa iaurtul? Folosind o iaurtiera electrica, poti pregati acasa, din ingredientele tale preferate, oricand doresti, iaurt de diverse sortimente, in acelasi timp. In doar cateva ore, poti obtine sapte borcanele cu iaurt proaspat si fin. In fiecare borcanel poate fi preparat iaurt cu o aroma diferita : cu fructe, cu gem sau dulceata, cu miere sau oricare alte ingrediente, adaugate pe langa laptele de preferat bio. Avand la dispozitie o iaurtiera, poti experimenta si chiar inventa o reteta originala de iaurt.

Autor:  Imbrea Cosmina