Site coolinaria.ro

Curmalele ne ajuta sa ramanem tineri!


Curmalele ne ajuta sa ramanem tineri! Medicii din Israel au descoperit faptul ca prin consumul regulat de curmale poate fi incetinita simtitor imbatranirea organismului uman gratie prezentei taninurilor, a mineralelor, vitaminelor si fibrelor alimentare.

Curmalele trebuie introduse mai des la dieta obisnuita deoarece au niste proprietati de exceptie si contribuie decisiv atat la detoxifierea regulata a organismului cat si la protejarea intestinelor, a sistemului circulator sau a altor organe din corp impotriva unei categorii largi de toxine, alcoolul inclusiv.

Studiul stiintific intreprins in Israel a evidentiat faptul ca aportul zilnic de curmale previne arteroscleroza, menajeaza ficatul si rinichii de actiunea toxinelor si optimizeaza simtitor activitatea sistemului circulator prin distrugerea colesterolului negativ.

In special pentru femei, curmalele merita sa devina parte din dieta zilnica deoarece contin cantitati maricele de proteine, promoveaza scaderea in greutate si ofera o senzatie de bine peste zi, foarte necesara in conditiile socio-economice din prezent.

Pe piata din Romania pot fi procurate foarte usor curmale cultivate in Iran si Turcia, iar acestea se servesc in mod traditional cu iaurturi sau cu lapte simplu, constituind o gustare consistenta si foarte placuta. Curmalele se comercializeaza la preturi rezonabile, dar cele de calitate superioara sunt si ceva mai scumpe.

Autor:  Lucia Mihailescu