Site coolinaria.ro

Berea este indicata pentru sanatatea sistemului osos


Berea este indicata pentru sanatatea sistemului osos Un studiu medical recent intreprins in cadrul Universitatii California, din Statele Unite, a reliefat faptul ca berea pentru consum poate imbunatati sanatatea sistemului osos deoarece contine din belsug silicon, un mineral necesar pentru buna dezvoltare a oaselor.

Anterior, siliconul a fost direct legat, prin studii similare, de sanatatea sistemului osos in special la persoanele tinere, fiind recomandate atunci pe langa bere si bananele sau fasolea pastai pentru o mai buna dezvoltare a oaselor. Noul studiu insa a aratat suplimentar faptul ca berea ar putea fi utilizata cu succes si la tratarea osteoporozei, mici cantitati incluse in dieta zilnica putand ameliora aceasta grava boala.

Desigur ca, alaturi de silicon, sistemul osos are nevoie si de alte minerale pentru o buna functionare, calciul, potasiul, magneziul si zincul fiind doar unele dintre acestea, iar suplimentar va fi nevoie si de un bun aport de vitamina D, dar siliconul nu poate fi la fel de usor procurat prin alimentatie ca si celelalte nutrimente.

Sursele alimentare de silicon recomandate de medici sunt, pe langa cantitati moderate de bere, si legumele boabe, ardeii grasi, orezul brun, boabele de soia, cerealele integrale sau spanacul si alte zarzavaturi similare. Berea contine totusi cantitati mai mari de silicon, care poate fi asimilat si mai usor de catre organism.

Autor:  Lucia Mihailescu