Site coolinaria.ro

Popcornul este o buna sursa de antioxidanti


Popcornul este o buna sursa de antioxidanti O serie de polifenoli cu puternic rol antioxidant au fost descoperiti in banalul popcorn, consumat in cantitati mari peste tot in intreaga lume. Aceste substante au un rol pozitiv in prevenirea degradarii organismului uman si stimularea activitatii sistemului imunitar.

Pe langa polifenoli, popcornul mai contine si fibre alimentare din belsug, de asemenea utile la orice tip de dieta, dar untul, sarea sau alte ingrediente mai putin sanatoase transforma o gustare pe baza de popcorn, altfel foarte benefica, intr-una de-a dreptul toxica pentru organism.

Pentru rezultate maxime la dieta, popcornul trebuie preparat cat mai simplu, iar la final e bine sa se adauge doar putina sare si nu cantitati mari din acest ingredient sau zahar, ciocolata si altele. Antioxidantii sunt prezenti in egala masura si in popcornul tratat cu astfel de ingrediente nesanatoase, dar e de la sine inteles ca avantajele aduse initial sunt anulate apoi prin aportul marit de sare, zahar sau alte substante toxice.

La recomandarea specialistilor in nutritie, popcornul merita deci introdus la dieta, dar preparat simplu si sanatos, fara multa sare. Similar cu popcornul si alte cereale pot fi consumate in voia cea buna atata vreme cat e vorba de cereale integrale, preparate sanatos, si acestea fiind de asemenea incarcate cu antioxidanti si fibre alimentare foarte benefice pentru sanatatea organismului.

Autor:  Lucia Mihailescu