Site coolinaria.ro

Alimente care ne ajuta sa mirosim placut


Alimente care ne ajuta sa mirosim placut Din punctul de vedere al dietei pe care o practicam exista cateva reguli de aur care ne vor ajuta intotdeauna sa ne pastram un miros corporal placut in absenta oricarui deodorant sau parfum de pe piata. Este vorba despre un set de masuri alimentare simple, care nu costa mai nimic, dar care ne vor permite sa ne simtim bine in pielea noastra fara a mai face apel la alte formule cosmetice, apa, sapunul si o dieta echilibrata fiind mai mult decat suficiente in aceasta directie.

Mai intai de orice trebuie stiut faptul ca mai toate fructele proaspete, zarzavaturile si unele legume ajuta decisiv la indepartarea mirosurilor neplacute ale corpului, schimband modul in care ne miroase transpiratia. Substantele prezente in aceste alimente isi vor face simtita prezenta si prin porii pielii nu doar prin intermediul respiratiei si de aceea este recomandat sa se consume preponderent alimente proaspete la dieta.

In al doilea rand, aportul de lichide la orice dieta este, asa cum se stie, esential pentru sanatatea organismului. Se pot astfel consuma sucuri din comert, apa minerala, cafea, alcool sau alte bauturi procesate, dar daca dorim sa mirosim placut atunci apa de izvor este cea mai buna alternativa. Sucul proaspat preparat din citrice este si aceste recomandat, oferind un plus de prospetime si facand pielea nu doar mai elastica, dar si mai bine mirositoare.

Condimentele parfumate sunt o alta modalitate la indemana oricui prin care trupul nostru sa degaje un miros placut, aici recomandate fiind scortisoara, cuisoarele, nucsoara si alte condimente sanatoase si care au un parfum placut. Efectul este garantat, iar suplimentar se obtin si bune avantaje pentru sanatate prin consumul moderat de condimente la dieta. In opozitie, consumul unor condimente care degaja un iz apropiat de cel al sulfului (usturoi, ceapa, chimion etc.) trebuie limitat atunci cand se planuieste o intalnire romantica sau se merge la o intalnire de afaceri.

Grasimile saturate nu prea se impaca bine cu mirosul placut al trupului si de aceea la dieta se recomanda mai degraba un aport bun de proteine si grasimi nesaturate din uleiuri vegetale si mai putin grasimile din carne, lactate si branzeturi. Carbohidratii sunt si acestia de introdus la dieta, dar numai cei din surse naturale. Faina alba, zaharul, pastele si in general produsele de patiserie sau de bacanie nu vor crea starea dorita de bine. Bineinteles ca si legume precum fasolea sau mazarea pot genera un miros neplacut, dar legumele de evitat sunt oricum mai putine decat in cazul produselor rafinate.

Pestele si fructele de mare nici acestea, desi sanatoase pentru consum, nu vor face mult bine pentru mirosul placut al trupului insa aici suplimentele alimentare exista din belsug si nici mesele de peste nu se consuma prea des de catre multi dintre noi. Mai frustrant este insa faptul ca si ciocolata, alunele prajite si popcornul fac parte din categoria de produse nerecomandate in aceasta situatie, fiind dovedit faptul ca si acestea confera un miros neplacut trupului uman.

In mare, cam acestea sunt masurile alimentare care pot fi luate atunci cand se doreste inlaturarea efectelor neplacute ale unei transpiratii urat mirositoare si, dupa cum se observa, nu e prea greu sa faci schimbarile care se impun pentru a inregistra un plus de confort olfactiv. O astfel de dieta nu este nicidecum una restrictiva, fiind permise multe alimente in meniul zilnic si chiar se va incuraja astfel si scaderea in greutate, acolo unde este nevoie de acest lucru.

In special femeile practica deja cu succes si fara mari eforturi o astfel de dieta care are ca obiectiv si inlaturarea mirosului neplacut al corpului, dar intrucat barbatii transpira mai mult este recomandat ca si dansii sa adopte unele masuri de ordin alimentar care sa ii faca mai atragatori si din acest punct de vedere pentru partenerele lor.

Autor:  Lucia Mihailescu