Site coolinaria.ro

Sfaturi pentru pregatirea ingredientelor la gatit


Sfaturi pentru pregatirea ingredientelor la gatit - Feliile de mar folosite la gatit pot fi unse cu putina zeama de lamaie pentru a isi pastra prospetimea;

- Frunzele de coriandru raman mai proaspete daca se pastreaza in sac de panza in frigider;

- Legumele trebuie intotdeauna spalate inainte de a fi decojite deoarece astfel se fixeaza mai bine mineralele si vitaminele in miezul lor. De asemenea, la decojit e bine sa se taie cat mai putina coaja, tot din acelasi motiv, al fixarii nutrimentelor;

- Cartofii si vinetele trebuie sa stea muiate in apa pentru a nu se decolora repede;

- Zeama ramasa de la fiert legumele contine multe nutrimente valoroase si e o buna baza pentru sosuri, supe sau tocanite;

- Ardeii grasi se pastreaza mai lunga vreme daca le indepartam capacul si semintele;

- Ceapa decojita, taiata in jumatate si tinuta macar 10 minute in apa rece nu mai degaja acelasi miros patrunzator care ne face sa plangem cand o tocam;

- Tocatoarele din lemn sunt indicate intotdeauna pentru operatiunile de pregatire a ingredientelor la gatit si, in plus, acestea sunt si mai prietenoase cu cutitele de tocat;

- Fructele si legumele pastrate la frigider tin mai multa vreme daca sunt invelite in hartie de ziar;

- Fructele uscate se taie mai bine daca le lasam la congelator aproximativ 1 ora si apoi le taiem cu un cutit scufundat in apa fierbinte.

Autor:  Lucia Mihailescu