Site coolinaria.ro

Mic dejun rapid si sanatos


Mic dejun rapid si sanatos Prinsi in valtoarea plecarii la serviciu de dimineata, micul dejun este primul sacrificat de pe lista. Nu reusim sa ii dedicam nici macar 10 minute sau mancam pe fuga si uitam ca, de fapt, micul dejun este cea mai importanta masa a zilei.

Luand micul dejun dimineata ne asiguram “combustibilul” necesar pentru a incepe ziua in forma. Daca nu dam atentie acestei mese sau chiar uitam de ea, organismul nostru va da semne de nemultumire si ne va fi greu sa tinem piept sarcinilor de pe parcursul zilei.

Si intrucat teoria este una, iar practica este cu totul alta, iata ce ne recomanda Dr. Luigi Gratton, Vice President Medical Affairs & Nutrition Education in cadrul Herbalife Ltd. si membru in „Programul de analiza a obezitatii ca factor de risc” derulat de Centrul pentru Nutritie Umana din cadrul Universitatii din Los Angeles (UCLA):

„Un mic dejun sanatos ar trebui sa contina proteine si fibre deopotriva. Proteinele le gasim in carne slaba, oua sau lactate, iar fibrele in cerealele integrale, legume si fructe. Cand sunt acasa, mic dejunul meu preferat consta intr-un ou fiert tare, o portocala si un bol de cereale integrale cu lapte slab. Cand calatoresc, prefer un shake Formula 1 Herbalife insotit de un baton proteic.”

Cerealele cu lapte sau iaurt slab sunt o varianta de mic dejun extrem de rapid de preparat, dar si gustos si satios in acelasi timp. Nu veti pierde mult timp ca sa le pregatiti, si nici nu va va fi foame peste o ora. Alegeti cereale integrale si evitati-le pe cele procesate. Combinatiile de cereale de tip muesli, cu seminte, alune, stafide, fructe uscate, sunt o solutie, insotite de lapte sau iaurt cu maxim 2% grasime. Datorita continutului crescut de fibre, acestea produc repede senzatia de satietate si contin putine grasimi. Iar la final puteti savura un baton proteic Herbalife plin de energie si gustos, bogat in vitamina B, si cu arome de ciocolata si alune, de vanilie si migdale sau de lamaie.

Un shake reprezinta o varianta de mic dejun foarte sanatoasa si care va va umple de energie. Shake-ul Formula 1 Herbalife este o masa „intr-un pahar”, echilibrata din punct de vedere nutritiv, bogata in vitamine, minerale, proteine de soia, carbohidrati si fibre. Si, cel mai important, shake-ul este disponibil pentru toate gusturile, cu aroma de vanilie, de ciocolata, de capsuni, de fructe tropicale, de fursecuri si frisca si chiar de cappuccino.

Puteti prepara si singuri un shake delicios de fructe, folosind o banana, cateva capsuni, zmeura, caise, piersici sau orice alte fructe, cu exceptia citricelor. Puneti peste fructele taiate in cubulete o cana de lapte si mixati la blender 2 minute. Nu este nevoie sa adaugati zahar sau indulcitor, intrucat fructele coapte sunt suficient de dulci.

O felie de sunca slaba, un ou fiert, 2 linguri de branza de vaci dietetica si un iaurt sunt o alta varianta de mic dejun rapid, gustos si hranitor, care, alaturi de un suc de fructe proaspat stors, un ceai verde sau o ceasca de cafea cu lapte slab, va vor oferi rezerva de vitamine si nutrienti necesara ca sa incepeti ziua in plina forma.

„Orice varianta de mic dejun ati adopta, evitati untul, dulceata, mezelurile si branzeturile grase, produsele de patiserie, sunca grasa, carnatii, pateul de ficat, omleta si ochiurile prajite in ulei. Acestea sunt alimente intens procesate, au un continut ridicat de grasimi, aditivi si conservanti care nu sunt sanatoase pentru organism”, a incheiat Dr. Luigi Gratton.

Autor:  Iosub Alin