Site coolinaria.ro

Dieta Edenica beneficiaza de asistenta divina, dar si medicala!


Dieta Edenica beneficiaza de asistenta divina, dar si medicala! Dieta Edenica este una dintre dietele care au radacini adanci in ideologia crestina, extragandu-si principiile de baza atat din textul biblic cat si din traditiile nescrise, rezultat al unui mod de viata inchinat Bisericii si lui Iisus Hristos. In cadrul acestei diete, adeptii sai sunt invatati cum sa isi satisfaca nevoia de hrana, tinand insa apetitul sub un control strict, dar putand gusta cu placere si in mod ocazional din mai toate alimentele favorite.

In esenta, dieta Edenica este o dieta de tip vegetarian, sanatoasa si echilibrata, insa persoanele care initial doresc sa consume carne sau alte produse animale pot face acest lucru, urmand ca mai tarziu, atunci cand vor fi dezvoltat o constiinta alimentara inalta, sa renunte treptat la aceste alimente practicand si dansii o dieta exclusiv vegetariana. Alimentele introduse astfel la dieta provin toate din roadele pamantului, iar cei mai ambitiosi adepti ai acestei diete declara ca, practic, regimul lor alimentar nu este deloc diferit de cel al cuplului primordial, Adam si Eva, care au locuit candva in Gradina Raiului (Eden).

Dieta Edenica face parte dintr-un adevarat stil de viata crestinesc, cautandu-se aici, atat in plan alimentar cat si alte planuri existentiale, sa se atinga un nivel ideal de sanatate si curatenie spirituala. Meditatia, rugaciunea, comunicarea constanta cu Dumnezeu fac toate parte din acest stil de viata, iar medicii si nutritionistii sunt si acestia prezenti pentru a certifica si asista succesul unei astfel de diete ambitioase.

Informatiile de prima mana privitor la dieta Edenica lipsesc din pacate deoarece practicantii sai nu se concentreaza atat de mult pe retetele culinare sau lista de ingrediente permise ci, in acord cu textul biblic, ei se lasa condusi de Spiritul divin, care ii invata astfel cum si ce sa manance pentru a ramane sanatosi si puri din punct de vedere sufletesc. Cheia succesului acestei diete se va regasi deci mai putin intr-un plan alimentar bine pus la punct si atent structurat si mai degraba in adoptarea unui stil de viata crestinesc, care sa includa un program destul de riguros, unde mersul la munca si petrecerea timpului liber sa fie alternate cu mersul la biserica, rugaciune si prezenta constanta a lui Dumnezeu in toate aspectele vietii credinciosilor.

Desi nu pare deloc a fi o dieta serioasa, multi dintre practicantii dietei Edenice afirma cu sinceritate faptul ca aceasta dieta le-a schimbat destul de mult viata, nu se plang nici de kilogramele in plus sau de alte probleme de sanatate si par sa fie multumiti de rezultatele pozitive inregistrate de dansii in plan personal.

La fel ca si calugarii si calugaritele din manastiri, si laicii pot deci adopta un stil de viata sfant, incercand din rasputeri sa combata stresul, excesele sau alte "ispite" pe care viata de zi cu zi ni le scoate tuturor in cale. Prin seriozitate si respectarea programului zilnic atat alimentar cat si spiritual se pare ca este posibil ca aproape oricine sa fie mai aproape de Dumnezeu, dar sacrificiile probabil nu sunt de neglijat, iar rezultatele nu intotdeauna pe masura asteptarilor.

Autor:  Lucia Mihailescu