Site coolinaria.ro

Pilulele de slabit pot da peste cap o dieta echilibrata


Pilulele de slabit pot da peste cap o dieta echilibrata S-a mai potolit din fericire moda introducerii pilulelor de slabit la dieta si este imbucurator acest lucru deoarece foarte multe persoane, femei in special, incepusera sa acuze simptome diverse cauzate in primul rand de substantele ascunse din aceste pilule care pot actiona cu un efect devastator asupra organismului uman.

Asa-numitele pilule de slabit nu au de fapt absolut nici o valoare nutritionala, asa cum se intampla in cazul unor alimente sau suplimente alimentare care pot reduce apetitul sau mari rata metabolismului, si sunt si nocive pentru sanatatea organismului uman alungand, ce e drept, senzatia de foame pentru perioade mari de timp, dar putand conduce si la infometare fortata si la mari deficiente de nutrimente.

Multe dintre pilulele de slabit existente pe piata au fost deja retrase din cauza riscurilor mari pentru sanatate, statisticile aratand ca asemenea pilule pot cauza nu doar diverse probleme de sanatate, dar chiar si decesul daca sunt consumate pentru perioade mai lungi de vreme. Privite de unele persoane ca niste medicamente magice, pilulele de slabit fura in realitate organismul de nutrimentele din alimentatie si il priveaza de unii antioxidanti si alte substante utile pe care nu si le poate procura decat din hrana zilnica.

Exista medicamente aprobate care pot fi utilizate in curele de slabit, cu rezultate mai mult sau mai putin multumitoare, iar acestea sunt de obicei prescrise de catre medic, dar mai utile la o cura de slabit sunt unele alimente si suplimente alimentare care ofera si unele nutrimente si de asemenea potolesc apetitul alimentar, cresc rata metabolismului sau contribuie in mod direct la arderea grasimilor. Migdalele, merele, unele condimente, strugurii, portocalele, cerealele sau orezul pot ajuta mult la o cura de slabit, dar fara a genera efecte distrugatoare pentru organism precum cele pe care le pot da pilulele de slabit.

Includerea acestor pilule de slabit la o dieta nu este deloc o idee buna, iar banii cheltuiti pe aceste substante mai bine s-ar investi in hrana de calitate si suplimente care ajuta la pierderea in greutate intr-un mod eficient si echilibrat. O dieta de slabit nu este niciodata o dieta de infometare ci una care se bazeaza pe date stiintifice precum schimbarea raportului dintre proteine si grasimi sau selectarea mai stricta a carbohidratilor. Astfel se stiu exact pasii de facut si rezultatele nu intarzie niciodata sa apara daca, bineinteles, se vor si respecta acesti pasi intocmai.

Autor:  Lucia Mihailescu