Site coolinaria.ro

Nucile si uleiul din nuci reduc stresul si bolile de inima


Nucile si uleiul din nuci reduc stresul si bolile de inima Nucile sunt alimente recunoscute pentru valoarea lor nutritiva, ele continand proteine, vitamine si minerale, grasimi si enzime de calitate superioara si din abundenta. Introduse la o dieta regulata, nucile vor oferi organismului beneficii certe, ajutand la reducerea presiunii arteriale si imbunatatind activitatea sistemului circulator.

Uleiul de nuci la prima presa este superior din punct de vedere nutritional nucilor consumate ca atare sau in salate si s-a demonstrat ca poate combate mult mai eficient stresul, avand aceleasi proprietati medicale in ce priveste presiunea arteriala si sanatatea sistemului circulator.

Din ce se aude de pe la specialistii in medicina, se pare ca uleiul de nuci este un mijloc foarte eficient de combatere a bolilor generate de stresul profesional, acest produs alimentar putand sa previna foarte eficient cresterea tensiunii arteriale generata de situatii tensionate de la locul de munca. Astfel, profesionistii care au consumat cantitati moderate de ulei de nuca la prima presa au facut fata mult mai bine problemelor cauzate de stres decat colegii lor care nu au consumat deloc acest produs.

In combinatie cu uleiul din seminte de in, uleiul de nuca este inca si mai eficient pentru activitatea sistemului circulator in prezent desfasurandu-se studii detaliate pentru a se observa cum anume interactioneaza cele doua tipuri de uleiuri alimentare in organism si ce se intampla atunci cand se introduc ele la o dieta regulata. Rezultatele preliminare sunt deocamdata datatoare de speranta si se asteapta concluziile finale pentru a se inregistra inca un tratament alternativ util pentru bolnavii de inima si de alte afectiuni ale sistemului circulator.

Autor:  Lucia Mihailescu