Site coolinaria.ro

Evitati dietele-minune din mediul online!


Evitati dietele-minune din mediul online! Mai putin practicat in Romania, obiceiul de a consulta mediul online pentru identificarea unei bune diete alimentare este foarte raspandit in spatiul vestic, multe persoane beneficiind cu adevarat de niste sfaturi de exceptie fie in mod gratuit, fie contra unor sume destul de mici. Nu intotdeauna insa mediul online este si sigur din acest punct de vedere, existand si multe inselatorii mascate, carora le poate cadea victima oricine este de buna credinta si nu banuieste ca asemenea lucruri ar fi inca posibile.

Din pacate, la fel ca in multe alte domenii, persoane lipsite de fibra morala profita din plin de oportunitatile reale oferite de reteaua Internet pentru intreprinzatorii onesti si vin la randul lor cu niste oferte-pirat, care copiaza in buna masura diete si alte recomandari alimentare populare si eficiente si le distribuie contra unor tarife mai mici decat cele practicate de reteaua oficiala de distributie si promovare a unor astfel de servicii online.

De obicei asemenea escroci apeleaza la o prezentare stilata si sumedenii de amanunte de natura "tehnica", care sa poata proba buna lor credinta si expertiza in domeniul nutritiei, iar uneori se pot da si drept medici sau nutritionisti certificati, foarte putina lume avand posibilitatea sa ii verifice din acest punct de vedere. Oamenii disperati, care doresc sa slabeasca cat mai repede posibil, sunt victime sigure pentru acesti sarlatani si ei pot fi convinsi sa plateasca mai mult decat se asteapta odata ce dieta sau sfaturile oferite initial dau unele rezultate bune in timp relativ scurt.

O astfel de dieta-minune este caracterizata printr-o serie de inadvertente de natura alimentara, care puse cap la cap ne vor lamuri pe deplin ca nu avem de-a face nicidecum cu o oferta onesta pentru persoanele supraponderale ci doar cu trucuri bine gandite pentru a usura lumea de bani, profiturile fiind substantiale daca stai si te gandesti mai bine la piata imensa pe care o presupune mediul online. Pentru a-si hipnotiza potentialii clienti, escrocii pot apela si la:

1. Potiuni, pilule, substante chimice si ierburi cu nume exotice care sunt invaluite intr-o aura de mister si magie, dar care produc modificari temporare la nivelul metabolismului, putand duce si la scaderi bruste in greutate insa cu un pret prea mare pentru nivelul general de sanatate;

2. Oferte suplimentare la oferta initiala, care promit rezultate mai rapide si mai sigure si care sunt vandute, sub titlul de "oferta speciala" la preturi cam prea ridicate ca sa nu te gandesti automat la ceva suspect;

3. Solutii inedite, nemaiauzite din punct de vedere alimentar, cand se pot combina unele principii stiintifice cu metode de-a dreptul trasnite care chipurile ar da rezultate mult superioare;

4. Promovare suplimentara si agresiva atat in cadrul propriului sit web cat si pe la alti "parteneri" de asemenea implicati in afaceri similare;

5. Marturii scrise sau inregistrate ale altor persoane, uneori cu zecile si sutele, care au tinut seama de recomandarile de ordin alimentar si orice alte sfaturi si au reusit sa slabeasca foarte repede fara a inregistra nici un efect secundar.

Asemenea metode istete de agatare a clientilor pot sau nu sa va insele propriile instincte, oamenii fiind de obicei precauti atunci cand vine vorba sa cheltuie niste bani, dar atunci cand esti disperat si nimeni nu iti ofera nici o solutie buna poti sa te lasi si inselat ca, cine stie, poate ochesti si tu un iepure norocos.

Feriti-va totusi de asemenea sarlatani fara scrupule deoarece nu aveti nimic de castigat si, cu rabdare, veti putea identifica si niste oferte mai bune, de data aceasta dincolo de orice indoiala si care sa dea rezultate e drept mai putin spectaculoase, dar si sigure din punct de vedere a sanatatii dumneavoastra.

Autor:  Lucia Mihailescu