Site coolinaria.ro

Alimentatia gresita afecteaza performantele scolare ale tinerilor


Alimentatia gresita afecteaza performantele scolare ale tinerilor Alimentatia oferita unui copil de varsta scolara inainte de a merge la cursuri si gustarile servite in pauzele dintre orele de curs au un impact direct asupra performantelor sale la scoala, existand deja studii care coreleaza o alimentatie dezechilibrata si saraca in nutrimente cu performantele scazute ale copiilor in cadrul procesului educativ.

Dietele bogate in alimente procesate, sare, grasimi si zahar oferite copiilor inca de la varste fragede au un impact deosebit de negativ asupra activitatii lor scolare de mai tarziu, iar asemenea diete sunt specifice familiilor care nu servesc mesele impreuna cu cei mici, optand pentru formule de compromis in plan alimentar in absenta altor cai mai bune. Copiii care insa sunt alimentati corect nu vor prezenta nici probleme de integrare si nici nu vor dovedi slabe rezultate la invatatura pe parcursul primilor ani de scoala.

Printre preparatele care conduc la slabe performante la invatatura mancarea fast-food se afla pe primele locuri, urmata de dulciuri, batoane energetice, bauturi carbogazoase, hot-dog, crenvursti, pizza si inghetata. Cu cat mai des se consuma astfel de produse cu atat mai slabe s-au dovedit a fi si performantele scolare ale celor mici. O schimbare de dieta insa se poate dovedi de bun augur, oferind si multe nutrimente utile copiilor si ajutandu-i sa se comporte mai bine pe durata orelor de curs.

Parintii sunt responsabili cu alimentatia corecta a unui copil de varsta scolara si daca aleg sa serveasca mesele principale impreuna cu acestia dupa un program riguros nu pot decat sa inregistreze bile albe din acest punct de vedere, al alimentatiei echilibrate si servite corespunzator. Schimbarile nu trebuie sa se produca imediat ci treptat, dar la final este de sperat ca cei mici vor deprinde bune obiceiuri alimentare care sa ii ajute si pe viitor indiferent daca parintii vor mai putea fi sau nu prezenti alaturi de dansii atunci cand servesc masa.

Autor:  Lucia Mihailescu