Site coolinaria.ro

Ce mancam in luna de miere?


Ce mancam in luna de miere? In luna de miere, cautam cu totii o atmosfera speciala, plina de romantism si senzualitate, iar mancarea pe care o consumam in aceasta perioada va contribui simtitor la starea generala de bine. Unele preparate sunt pur si simplu ispititoare, obligandu-te practic sa te lasi complet in voia simturilor, iar acum este unul dintre rarele momente cand acest lucru chiar este puternic recomandat.

Pe langa produsele afrodiasiace traditionale precum scoicile proaspete si asparagusul, care contin ingredienti cu rol activ pentru stimularea sexuala la fel de importanta va fi in luna de miere sa alegem meniuri care includ preparate cu mirosuri si gust divin, care sa stimuleze si alte simturi in afara instinctelor sexuale. Astfel, ne deschidem complet catre celalalt, dar si catre intreaga lume, emanand senzualitate si dorinta prin toti porii.

Frisca, ciocolata, inghetata, alcoolurile fine si cafeaua sunt obligatorii in luna de miere, fiind preparate care pot fi savurate in cele mai variate moduri si inca fara nici o graba. Alaturi de acestea, exista si multe produse alimentare exotice, care de asemenea ne vor introduce treptat in atmosfera romantica a unei luni de miere perfecte.

Fructele de mango sunt citricele cu proprietati net superioare altor semene ale lor gratie dulcetii si savoarei lor speciale. Sucul lor poate fi consumat ca atare sau in combinatii diverse, aceste fructe fiind egalate doar de catre capsuni, si acestea o tratatie obligatorie pentru proaspetii casatoriti. Migdalele vin pe locul imediat urmator, dar aici nu trebuie sa facem excese, insa putem compensa prin ciocolata si toate prajiturile cu top de ciocolata.

Un fruct care poate fi consumat pe post de intaritor in pauzele dintre desele sedinte de amor este avocado, care va reface simtitor intregul organism dupa pasiunea zilelor si noptilor de dragoste. Decat sa iti umpli la nesfarsit stomacul cu mancare grea este de preferat sa mai alternezi unele mese si cu gustari formate din avocado si salate de fructe exotice, suficient de nutritive si acestea si intru totul potrivite cu specificul alimentar al lunii de miere.

Daca preferati supele si ciorbele, atunci nu uitati nici de busuioc, chimen, coriandru sau ghimbir si nici de alte condimente cu valente afrodisiace. Supele crema sunt o alegere inspirata si la fel supele de capsuni, asparagus sau nuca de cocos. Smochinele, curmalele si rodiile pot fi o tratatie excelenta pentru cina si gustarile dintre mese, iar ciresele si pepenele rosu nu ar trebui sa lipseasca deloc din camera nuptiala.

Salata de arugula, preparatele din broccoli si morcovii tineri vor fi deliciul femeilor in special, iar tratatiile cu miere de albine, scortisoara, nucsoara, trufe, putina vanilie si vin rosu de cea mai buna calitate vor stimula la cote maxime barbatii, care si asa se presupune ca sunt de-a dreptul imbatati de prezenta constanta a iubitei alaturi de dansii.

Din punct de vedere alimentar, nu este prea bine in luna de miere sa lasam lucrurile la discretia meniurilor obisnuite servite la restaurante ci trebuie discutat din timp cu bucatarul nostru de incredere si comandate doar acele meniuri care sa satisfaca intru totul simturile noastre dornice si mereu in cautare de ceva nou. Astfel, macar din acest punct de vedere vom putea petrece o luna de miere excelenta, ca sa avem de ce sa ne aducem aminte peste ani, atunci cand simturile se vor fi tocit in parte, dar mintea noastra va fi la fel de senzuala si inclinata spre pasiune ca intotdeauna.

Autor:  Lucia Mihailescu