Site coolinaria.ro

Berea are foarte multe intrebuintari casnice


Berea are foarte multe intrebuintari casnice Banala bere pentru consum, pe care o bem cu totii cu maxima placere, este un lichid cu proprietati de exceptie, fiind utila nu doar pentru uzul intern, dar putand sa isi gaseasca aplicatii diverse si pentru uzul extern, unele dintre acestea complet surprinzatoare.

Astfel, putem utiliza uneori berea si pe post de sampon atunci cand nu avem la indemana un sampon de calitate sau recipientul cu sampon este aproape pe terminate. O cantitate mica de bere amestecata cu un sampon de mai proasta calitate sau cu samponul ramas pe fundul flaconului va produce o solutie destul de potrivita pentru spalarea adecvata a parului.

La gatit, berea este de multa vreme folosita cu mare succes, existand probabil sute de retete culinare care includ si berea printre ingrediente. Incepand de la prepararea painii si pana la marinate, sosuri sau chili, berea isi gaseste locul in mancaruri diverse, toate gustoase si nu dificil de realizat.

Din punct de vedere medical, berea este utila ca diuretic, poate calma durerile de stomac sau balonarea, dar se poate utiliza si la amigdalite sau faringite daca este foarte rece si sorbita in cantitati mici. Are acelasi efect ca si inghetata, calmand temporar durerile de gat.

Berea se crede, tot in plan medical, ca ajuta si la eliminarea pietrelor de rinichi, relaxand uretrele, calmand durerea si usurand trecerea pietrelor in timp record. Nu se stie cat este folclor si cat adevar aici, dar persoanele care au incercat acest lucru ne pot confirma sau nu validitatea acestor afirmatii.

Berea incalzita usor poate ajuta si la curatenia din locuinta, dand un luciu bun mobilei la final, dupa ce a fost stearsa de praf si alte impuritati. Cu ajutorul unei carpe moi si a solutiei calde de bere se pot astfel lustrui obiectele din lemn, dar si din alte materiale, oferindu-se un luciu placut si durabil.

Si ustensilele si recipientele de gatit pot capata un luciu placut si atragator daca sunt lustruite cu solutie de bere. Berea poate preveni decolorarea, dar nu e indicat sa se utilizeze pentru aceasta decat cantitati mici, care se lasa sa cuprinda bine locul afectat si apoi se freaca pana ce se rezolva problema bine.

Autor:  Lucia Mihailescu