Site coolinaria.ro

Nucile reduc colesterolul si au bune proprietati antiinflamatorii


Nucile reduc colesterolul si au bune proprietati antiinflamatorii Dietele care includ si nucile in alimentatia zilnica pot contribui simtitor la tinerea sub control a colesterolului negativ, prevenind si inflamatiile diverse din organism.

Pentru sistemul nostru circulator, nucile sunt o adevarata binecuvantare, fiind alimente bogate in acizi grasi polinesaturati, fibre alimentare, magneziu, vitamine si alti antioxidanti.

Inclusiv studiile medicale intreprinse peste tot in lume confirma cu dovezi clare faptul ca aportul de nuci la dieta este bun pentru controlul colesterolului, lucru aparent paradoxal dat fiind continutul mare de grasimi continut de aceste produse naturale.

Pentru sistemul imunitar, consumul regulat de nuci, pline de multi antioxidanti, este de asemenea benefic, fiind redus riscul de aparitie a unor inflamatii ale organismului, nefiind afectata greutatea corporala si oferindu-se substante utile pentru multe organe esentiale din corp.

Metabolismul uman se resimte pozitiv in urma adoptarii unui plan alimentar care sa includa nucile zilnic, se ard astfel mai usor grasimile si se crede de aceea ca nucile pot fi utile si la curele de slabit, multi nutritionisti recomandandu-le deja in acest sens.

Exista din pacate si unele persoane care pot dezvolta alergii prin consumul de nuci, dar si persoane care sufera de afectiuni ale stomacului incompatibile cu acest aliment si in aceste situatii desigur ca nucile, oricat de benefice ar fi, trebuie inlocuite cu produse mai prietenoase pentru a se obtine beneficii similare pentru sanatate.

Una peste alta, nucile sunt un aliment care merita sa faca parte dintr-o dieta regulata, fiind relativ simplu de procurat de pe piata agro-alimentara, dar deocamdata la niste preturi destul de ridicate din cauza cultivarii lor haotice si a lipsei totale de stimulare din prezent a productiei de nuci si in tara noastra.

Autor:  Lucia Mihailescu