Site coolinaria.ro

Ardeii grasi, un bun aliat in lupta cu colesterolul!


Ardeii grasi, un bun aliat in lupta cu colesterolul! Ardeii grasi, recunoscuti pentru rolul lor pozitiv in combaterea diabetului si a aterosclerozei, au fost de curand adusi in prim-plan si pentru protectia eficienta pe care o au in lupta cu colesterolul, demonstrandu-se prin mai multe studii medicale ca antioxidantii pe care ii contin previn cresterea colesterolului negativ daca sunt prezenti in mod constant in organism.

Ardeii grasi, in special cei rosii, sunt legume pline de nutrimente, care concureaza cu succes orice alt produs similar, oferind cantitati suficiente de vitamina C, vitamina B6, acid folic, vitamina K si compusi fitochimici, nu usor de intalnit la alte categorii de legume. Fiind si usor de gatit si foarte deliciosi, ardeii grasi pot fi introdusi la dieta mai des decat alte legume, ei pastrandu-si multe dintre proprietatile lor nutritive chiar si daca sunt gatiti la temperaturi inalte.

Pe piata agro-alimentara, ardeii grasi sunt disponibili pe tot parcursul anului, putand fi consumati in stare cruda sau in preparate diverse precum pizza, salate, paste, marinate, tocanite, supe, ciorbe si multe altele. In combinatie cu uleiul de masline si sucul proaspat de lamaie pot aduce beneficii multiple pentru sanatatea noastra, nefiind nevoie sa ii consumam in cantitati mari, dar recomandandu-se consumul lor zilnic, in functie si de puterea noastra financiara.

Alaturi de rosii, varza si broccoli, ardeii grasi sunt legume prietenoase pentru sanatatea sistemului nostru circulator, iar rolul bun in reducerea colesterolului, demonstrat prin studiile medicale recente, ii recomanda drept candidati ideali pentru meniul nostru zilnic. Sa nu ne ferim deci de aceste legume-medicament si sa incercam sa ii consumam cu placere ori de cate ori avem ocazia.

Autor:  Lucia Mihailescu