Site coolinaria.ro

Dieta mediteraneana incetineste declinul functiilor cerebrale


Dieta mediteraneana incetineste declinul functiilor cerebrale Cercetatorii americani, analizand multiplele beneficii ale dietei de tip mediteranean, au descoperit recent faptul ca aceasta dieta poate fi foarte benefica si pentru mentinerea la cote optime a sanatatii cerebelului, pe langa beneficiile deja recunoscute pe care le aduce pentru sistemul circulator, prevenirea cancerului sau diabet.

Fiind vorba despre o dieta care include preponderent legume, fructe, cereale integrale, peste, lactate, ulei de masline si vin natural, dieta mediteraneana ne pazeste de efectele negative ale consumului de produse rafinate si poate mentine toate functiile cerebrale la un nivel bun, inaintarea in varsta fiind astfel mai usoara si mai sanatoasa.

Nivelul de educatie a participantilor la aceste studiu medical, statutul lor matrimonial sau trecutul profesional nu au afectat rezultatele finale ale studiului, toti participantii care se aflau la dieta mediteraneana demonstrand abilitati satisfacatoare in cadrul testelor sustinute. Persoanele invitate sa ia parte la acest studiu au avut varste inaintate, de la 65 de ani in sus, iar aceia dintre dansii care au tinut constant o dieta de tip mediteranean au demonstrat si prezenta unor functii cerebrale superioare celorlalti.

Americanii pun rezultatele pozitive ale studiului dansilor pe seama aportului marit de antioxidanti la dieta, proveniti din fructe, legume vin si ulei de masline, care pot avea un efect pozitiv asupra sanatatii intregului organism, incetinind efectele imbatranirii si reducand simtitor periculoasele stari de inflamatie. Dieta mediteraneana este benefica, din punctul lor de vedere, inclusiv pentru prevenirea declinului functiilor cerebrale, iar aceia dintre dumneavoastra care o urmeaza deja pot fi mai linistiti stiind ca se vor bucura de un nivel de sanatate bun odata cu trecerea anilor.

Autor:  Lucia Mihailescu