Site coolinaria.ro

Chelatia ajuta la curatarea organismului de compusii sai toxici


Chelatia ajuta la curatarea organismului de compusii sai toxici Chelatoterapia este in prezent una dintre cele mai eficiente cai de curatare a organismului de o serie dintre cei mai toxici compusi ai sai, fiind in acest mod si o cale utila de prevenire a cancerului si altor boli cauzate de agentii toxici in organismul uman. Descoperita ca forma de terapie pentru cosmonautii care au petrecut mult timp in spatiu, chelatoterapia este disponibila si publicului larg, dar deocamdata la niste preturi "astronomice", care limiteaza simtitor sansele de acces pentru cei mai multi dintre noi.

Prin administrarea pe cale orala sau intravenoasa in organism a unor substante active numiti agenti chelatori sunt eliminate renal sau prin scaun o serie de metale grele din trupul nostru (plumb, arseniu, mercur etc.), care altfel s-ar putea precipita in organe si tesuturi cauzand daune grave organismului nostru. EDTA (acidul etilen-dianim-tetraacetic) este unul dintre cele mai utilizate chelatoare din prezent, dar nu si singurul, dar asa cum afirmam si mai sus este vorba despre o terapie destul de scumpa, iar savantii inca nu pot confirma daca merita incercata si in alte cazuri decat cele specifice intoxicatiilor cu metale grele.

Mai nou, unele cercetari indica aceasta forma de terapie ca fiind similara cu actiunea benefica data de antioxidanti asupra organismului uman si deci ca poate fi utilizata pentru a incetini unele procese de degradare din organism. Chelatoterapia este de aceea recomandata pentru ateroscleroza, diverse boli cardiace, boli ale sistemului osos (osteoporoza), boli inflamatorii in general, dar si autism la copii. Pacientii insa trebuie sa aiba rinichii sanatosi si sa nu prezinte complicatii date de alte boli cronice care ar putea impieta asupra efectelor benefice ale acestui tratament.

In ce priveste cancerul, chelatia a fost deja folosita cu rezultate bune in fazele initiale, stimuland puternic sistemul imunitar si prevenind boala cu rezultate multumitoare. Nu exista prea multe cazuri documentate in acest sens, dar estimarile initiale sunt incurajatoare, mai putin in ce priveste costurile mari ale acestei terapii. In prezent, se desfasoara studii intensive in intreaga lume pentru a se aduce mai multa lumina asupra efectelor reale ale chelatoterapiei asupra organismului uman si deci trebuie sa mai asteptam pana ce vom afla mai multe direct de la specialistii in medicina.

Autor:  Lucia Mihailescu