Site coolinaria.ro

Suplete si sanatate prin respect crescut fata de lumea animalelor


Suplete si sanatate prin respect crescut fata de lumea animalelor Vegetarienii de cursa lunga arata mai toti slabuti si atragatori datorita regimului lor alimentar specific, dar acesta este doar unul dintre beneficiile cu care se pot lauda cei care nu consuma niciodata carne si chiar si alte produse animale precum ouale, lactatele sau branzeturile.

Pentru vegetarieni, absenta produselor animale de la dieta nu mai este de mult privita ca un sacrificiu in plan alimentar ci mai degraba ca un motiv de mandrie deoarece aceasta categorie de persoane gaseste o motivatie pozitiva, benefica sanatatii lor mentale, in faptul ca in loc sa condamne animalele la moarte sigura, prefera sa le mai ofere o zi-doua de viata renuntand sa le consume carnea si deci miscorand cu putin cererea de pe piata agro-alimentara.

O astfel de mentalitate poate fi de maxim ajutor atunci cand doresti sa te stabilesti definitiv asupra unui stil de viata vegetarian, plecand de aici putand descoperi si alte plusuri pentru tine precum o sanatate mai buna, o stare de bine mai pregnanta, dar si un nou grup de prieteni uniti strans prin valorile si aspiratiile comune. Dincolo de regimul alimentar vegetarian, exista aici o intreaga filosofie de viata, si ai ce invata daca nu te multumesti doar cu eliminarea unor produse de la dieta si iti doresti sa intelegi mai multe.

Partea placuta la planurile alimentare de tip vegetarian este faptul ca, in realitate, aparenta renuntare la unele produse iti ofera de fapt un grad marit de libertate, vegetarienii nefiind practic fortati sa se abtina de la nimic atat timp cat ei inteleg in profunzime de ce nu e normal sa consumi carnea animalelor si de ce e de preferat sa respecti dreptul acestora la viata si nu sa treci indiferent pe langa aceasta serioasa problema a civilizatiei noastre moderne.

Un vegetarian nu isi numara niciodata caloriile la dieta deoarece nu are nevoie de acest lucru, nu se abtine de la consumarea unei portii mai mari intrucat, in general, alimentele vegetariene nu ingrasa si nici nu se teme de excese deoarece alcoolul, cafeaua, tutunul sau drogurile nici macar nu sunt vazute de acestia ca niste produse alimentare intrucat contribuie la distrugerea templului constituit de trupul omenesc si deci nu pot fi consumate sub nici o forma.

Problemele puse de dificultatile intalnite in procurarea unor alimente sanatoase motiveaza suplimentar pe vegetarieni, acestia nefiind deloc intimidati nici de avalansa de produse agro-alimentare tratate chimic si nici de ciclul anotimpurilor.

Prin consultarea grupului lor de prieteni si cu rabdare, vegetarienii isi creeaza in timp adevarate retele comerciale prin care isi pot apoi procura de toate, incepand cu cerealele integrale si mierea de albine si pana la legumele, fructele si zarzavaturile cultivate organic. Preturile platite nu sunt neaparat mai mari, singura problema reala fiind data de transportarea in timp util a acestor produse organice, dar tocmai de aceea exista si prietenii, pentru a te ajuta la greu.

Daca in trecut viata pentru vegetarieni era mult mai grea, iar acestia erau mai expusi la boala din aceasta cauza, in prezent gratie eforturilor depuse in comun de catre comunitatile de vegetarieni din intreaga lume acest stil de viata s-a impus ca unul realistic si fundamentat in buna parte si stiintific, iar noii adepti gasesc astfel un teren fertil aici, putand sa beneficieze din plin de intelepciunea celor cu mai multa experienta. A fi vegetarian este la urma urmei o alegere complexa si lucida si oricine poate face aceasta alegere daca descopera ca avantajele depasesc net dezavantajele, cel putin din punctul sau personal de vedere.

Autor:  Lucia Mihailescu