Site coolinaria.ro

Ce trucuri culinare mai practica romancele in bucatarie?


Ce trucuri culinare mai practica romancele in bucatarie? Prin nimic deosebite de femeile care apartin altor popoare europene, romancele s-au dovedit de-a lungul vremii destul de ingenioase si in plan culinar, ele reusind sa identifice in timp multe trucuri de gatit care sa le faca munca mai usoara si mai placuta.

Dintre aceste metode originale, speficic romanesti, utilizate la prepararea meselor zilnice, va prezentam si dumneavoastra cateva, familiare poate multora dintre acelea care isi petrec suficienta vreme in bucatarie:

- Pentru fragezirea frunzelor de varza verde folosite la prepararea sarmalelor se poate apela si la congelator, lasandu-se varza intreaga acolo pentru cam 2 zile si apoi putandu-se folosi fara probleme, frunzele de varza dupa decongelare devenind ca prin minune deosebit de fragede;

- Unele gospodine aleg sa depoziteze cantitati mai mari de faina pentru vreme lunga si de aceea ele trebuie sa apeleze la metode inteligente pentru a proteja faina de daunatori. Plasarea de frunze de dafin in faina va tine la distanta atat gandacii cat si furnicile sau alte insecte daunatoare;

- Pasta de tomate se altereaza repede chiar si daca este tinuta la frigider si din acest motiv gospodinele econome aleg sa o depuna la congelator, dupa ce in prealabil au depus-o in mai multe pungi de plastic in portii suficiente pentru utilizarea lor o data la gatit;

- Pentru obtinerea unui orez fiert de mare efect si foarte gustos unele gospodine pun 1 lingura de zeama proaspata de lamaie la un litru de apa atunci cand isi fierb orezul pentru diferite necesitati. Astfel orezul devine alb si pufos, numai bun de servit la zile mari sau in mod obisnuit;

- Doamnele mai in varsta nu au uitat ca bunicile foloseau altadata si ata tare pentru sectionat mamaliguta, casul sau alte alimente moi. In prezent se foloseste tot in acest scop ata dentara, foarte utila atat pentru mamaliguta cat si pentru puiul umplut la cuptor sau alte preparate care necesita umplerea sau strangerea lor pe durata gatitului;

- Cei mai gustosi si mai sanatosi cartofi prajiti se pot prepara doar la cuptor, pentru aceasta fiind nevoie ca in prealabil sa ii tavalim intr-un bol de gatit in doar 1 lingura de ulei vegetal. Dupa aceasta ii punem in tava pe hartie de copt si ii dam la cuptorul incalzit la maximum pentru 25 de minute, intorcandu-i bineinteles pe cealalta parte cam pe la jumatatea timpului de copt;

- Legume precum salatele verzi intregi, ceapa sau ardeii grasi se pastreaza multa vreme in congelator daca le spalam si le scurgem bine de intregi si apoi le invelim in hartie de bucatarie si apoi le plasam in sacii nostri obisnuiti pentru depozitare la rece;

- Usturoiul se curata foarte repede de coaja daca se "trateaza" cu o lovitura scurta cu manerul unui cutit de bucatarie sau cu un facalet;

- Parjolutele si alte preparate din carne tocata nu se prind de fundul tigaii daca apelam si la felii subtiri de slanina plasate strategic in tigaie mai inainte de a prepara parjolutele;

- Mancarea se pastreaza cel mai bine la frigider daca o depozitam in caserole si cutii inchise ermetic cum sunt si acelea pe care vi le furnizeaza online magazinul Decorix la adresa http://www.decorix.ro.

Autor:  Lucia Mihailescu