Site coolinaria.ro

Usturoiul, antibioticul naturii


Usturoiul, antibioticul naturii Natura ne-a pus la indemana doua legume incarcate cu vitamine care detin recordul binefacerii: usturoiul si ceapa. Usturoiul este inca din antichitate un antibiotic natural exceptional.

Fie consumat crud, in mujdei sau in diverse mancaruri, usturoiul este foarte gustos, dar si foarte sanatos. Din pacate, din cauza mirosului sau puternic, usturoiul pierde teren cand trebuie consumat. M-am hotarat sa te informez totusi asupra beneficiilor pe care le pierzi refuzand sa consumi usturoi.
Trebuie sa stii despre usturoi ca este o sursa importanta de vitamine B1 si C, precum si o serie de elemente ca: Brom, Cobalt, Iod, Magneziu, Siliciu si Zinc. Cea mai importanta substanta pe care o contine este alicina care are si un foarte puternic efect antibiotic. Pe langa rolul extrem de important pe care il are in buna functionare a sistemului cardiovascular, usturoiul poseda un puternic efect antibiotic, contribuie la procesul digestiei si ofera protectie fata de agentii cancerigeni.

Consumand cu regularitate usturoi, asiguri buna functionare a organelor tubului digestiv, rezistenta fata de agresiuni microbiene si virotice si iti mentii tenul frumos. Acest aliment are si rol antiinflamator. Nu degeaba, atunci cand erai racita sau gripata, erai sfatuita sa consumi un catel de usturoi. Usturoiul este un puternic aliat impotriva bacteriilor, eliminandu-le chiar si pe cele care sunt rezistente la medicamente. Cu cat este tocat mai marunt sau pisat mai bine, cu atat efectul terapeutic va fi mai puternic si mai rapid.

Actiunile terapeutice ale usturoiului nu sunt doar interne, ci si externe. Accelereaza epitalizarea si vindecarea ranilor si este folosit in caz de: bataturi, negi, scabie, intepaturi de insecte, afte, fiind util si pentru cresterea parului.

Daca nu te-am convins nici asa sa consumi mai mult usturoi din pricina mirosului sau neplacut, tin sa te informez ca daca il combini cu ceapa, mirosurile se neutralizeaza. De asemenea, consumul de fructe, dupa ce ai mancat usturoi, are o contributie importanta in atenuarea mirosului.

Autor:  Simona Stefanuca