Site coolinaria.ro

Consumul de peste prajit poate genera afectiuni cardiovasculare


Consumul de peste prajit poate genera afectiuni cardiovasculare Paradoxal, desi in trecut ni se recomanda consumul generos de peste special pentru sanatatea sistemului cardiovascular, iata ca de curand specialisti in medicina din Atlanta, Statele Unite au descoperit faptul ca pestele prajit consumat in cantitati mari poate in realitate sa dauneze cu mult sanatatii noastre in ciuda aportului util de acizi grasi omega-3 si alte nutrimente de calitate.

In cadrul studiului medical intreprins de catre americani, se afirma faptul ca prajirea pestelui distruge de fapt proprietatile sale nutritive si ca astfel pestele se transforma intr-un aliment nociv pentru sanatatea noastra. Grasimile din uleiul vegetal combinate cu grasimile din carnea de peste gatite la temperaturi inalte au un efect la fel de negativ ca si alte categorii de preparate din carne de asemenea gatite in ulei la temperaturi inalte.

Pestele preparat prin fierbere sau coacere la cuptor nu mai este insa considerat nesanatos, putandu-se servi in voia cea buna atat ciorbe de peste cat si peste inabusit la cuptor, dar fara a insoti aceste preparate si de sosuri grele si pline de grasimi. Doua sau trei astfel de mese, consumate saptamanal vor aduce certe beneficii pentru sanatate, dar pestele prajit ar trebui limitat la 1 portie pe saptamana si nu mai multe.

Cel mai mare risc pentru sanatate pe care il poate aduce consumul marit de peste prajit este legat de sistemul cardiovascular, cercetatorii aratand faptul ca pestele prajit poate provoca in timp atacuri de cord, hipertensiune arteriala si alte afectiuni cardiovasculare. Din acest motiv este recomandat sa ne pazim de mesele dese pe baza de peste prajit si sa preferam sa consumam acest aliment in alta forma, fie fiert, fie gatit la cuptor.

Autor:  Lucia Mihailescu