Site coolinaria.ro

Uleiul de telina si beneficiile sale multiple pentru sanatate


Uleiul de telina si beneficiile sale multiple pentru sanatate Desi putin cunoscut in restul lumii, uleiul de telina este folosit in India de mii de ani pentru tratarea racelilor, a balonarii, a artritelor sau afectiunilor ficatului si splinei. Are si bune proprietati diuretice si poate ajuta la reducerea starilor de inflamatie din organism.

Una dintre aplicatiile moderne ale uleiului de telina este folosirea sa ca adjuvant in tratarea infectiei cu bacteria H. Pylori, cauza principala in lume a producerii ulcerului de stomac. Uleiul de telina in sine nu va trata definitiv infectia, dar contribuie simtitor la stoparea dezvoltarii bacteriilor H. Pylori in zonele afectate din organism.

Bolnavii de plamani de asemenea se pot bucura de binefacerile consumului de ulei de telina, ei putand cunoaste o ameliorare a bolii prin consumul regulat de telina si ulei de telina. Nici in acest caz boala nu se va vindeca complet, dar pe langa tratamentul specific este recomandat si aportul de telina si ulei de telina la dieta. Avand o buna eficienta antibacteriana, aceste produse este bine sa insoteasca terapia medicamentoasa pentru rezultate maxime.

Din punct de vedere nutritional, telina contine multe vitamine din gama B, vitaminele A, C, E si K si minerale precum fierul, calciul, fosforul, magneziul si zincul. Sistemul nostru imunitar beneficiaza in mod cert prin aportul de telina la dieta, inclusiv cancerul putand fi combatut gratie combinatiei optime de magneziu si calciu din telina. Telina poate fi consumata in stare cruda sau gatita, sub forma de sucuri, dar si sub forma de ulei de telina, mai rar de gasit insa si mai bine incarcat cu substantele nutritive amintite mai sus.

Autor:  Lucia Mihailescu