Site coolinaria.ro

Puii de gaina modificati genetic nu vor mai transmite gripa aviara la om


Puii de gaina modificati genetic nu vor mai transmite gripa aviara la om In Marea Britanie a fost finalizat recent un proiect de alterare genetica a puilor de gaina, care nu vor mai putea transmite virusul gripei aviare catre celelalte specimene in cazul infectarii cu acest virus. Astfel va fi protejat nu doar pasaretul de la marile ferme din intreaga Europa, dar si populatia umana se va putea simti mai in siguranta din acest punct de vedere.

Pasul imediat urmator pe agenda oamenilor de stiinta britanici este sa descopere modalitati eficiente de modificare genetica a puilor de gaina pentru a deveni complet rezistenti la virusul gripei aviare. Deocamdata virusul a putut doar sa fie pacalit, el urmand sa atace o replica oferita anume de inginerii in genetica si nu molecula originala care ii permitea sa distruga nu doar populatii intregi de pasari, dar sa afecteze si populatia umana in egala masura.

Implicatiile acestei descoperiri la nivel social si economic sunt dintre cele mai pozitive, existand sperante bune ca pe viitor fermele de pasari vor fi ferite de dezastrele petrecute cu doar cativa ani in urma. Oamenii de asemenea se pot astepta la cresterea gradului de siguranta atat in ce priveste consumul de carne de pasare cat si posibilitatea contractarii acestui temut virus de la alte persoane deja infectate.

De sperat este ca britanicii chiar stiu ce au de facut si ca descoperirea lor este cu adevarat una de exceptie. Din pacate, doar oamenii de stiinta pot confirma sau infirma justetea afirmatiilor de mai sus, deci merita sa mai asteptam o vreme pentru a asculta si reactiile documentate ale specialistilor din intreaga lume la descoperirile de data recente ale cercetatorilor britanici.

Autor:  Lucia Mihailescu