Site coolinaria.ro

O alimentatie bogata in antioxidanti ne asigura starea de bine la inceput de primavara


O alimentatie bogata in antioxidanti ne asigura starea de bine la inceput de primavara Odată cu trecerea iernii, organismul este mai slăbit şi demineralizat, având nevoie de resurse energetice pentru a face faţă schimbărilor de temperatură şi luminozitate. De aceea, este recomandat ca înainte de venirea primăverii să se adopte o alimentaţie naturală, bogată în antioxidanţi, organismul fiind astfel pregătit pentru modificările cauzate de trecerea de la un anotimp la altul.

Conform studiului furnizat de NESCAFÉ, antioxidanţii produşi de organism nu reuşesc să reducă complet efectele radicalilor liberi, de aceea avem nevoie de antioxidanţii din alimentaţie. În plus, pe măsura înaintării în vârstă nivelul antioxidanţilor produşi de organism scade, fiind necesar să consumăm cât mai multe alimente cu efect antioxidant.

Fructele şi legumele care conţin vitaminele E, C, seleniu şi carotenoizi, precum beta-caroten ar trebui incluse în alimentaţia zilnică. Vitamina C poate fi regăsită în citirice, kiwi, fructe de pădure, iar Vitamina E în cereale, seminţe de floarea soarelui, migdale, ulei vegetal şi verdeţuri. Carotenul poate fi asigurat prin consumul de cartofi, morcovi, mango, spanac, broccoli. De asemenea, printre alimentele bogate în antioxidanţi se enumeră şi cafeaua, care păstrează intactă cea mai mare parte a antioxidanţilor. Antioxidanţii din cafeaua solubilă contribuie la protejarea celulelor sănătoase împotriva deteriorării cauzate de oxidanţi, fiind benefici pentru starea generală a organismului în orice perioadă a anului.

“Trecerea de la un anotimp la altul, mai exact la o temperatură diferită, determină slăbirea organismului. Pentru a preveni starea de oboseală, lipsa de vitalitate şi energie care se pot instala odată cu venirea primăverii, este recomandat să avem o alimentaţie echilibrată. Consumul zilnic a minim 5 porţii de fructe şi legume proaspete contribuie la nivelul necesar de antioxidanţi. De asemenea, cafeaua solubilă 100% naturală este o sursă de antioxidanţi, dacă se păstrează un consum moderat de 2-3 căni de cafea pe zi.”, declară Elena Casapu, specialist NESCAFÉ în nutriţie.

Mai multe studii , citate de NESCAFÉ au demonstrat că antioxidanţii naturali sunt esenţiali pentru a ne menţine starea de sănătate, important este ca aceştia să fie obţinuţi din alimente. Astfel, alimentele cu un conţinut mare de antioxidanţi trebuie să constituie baza elementelor nutritive pe care le luăm din surse exterioare.

Autor:  Iosub Alin