Site coolinaria.ro

Lupta cu batranetea prin adoptarea unei diete optime!


Lupta cu batranetea prin adoptarea unei diete optime! Alimentatia corecta, este foarte adevarat, ne poate ajuta nu doar sa aratam mai tineri, dar stimuleaza in egala masura si multiplele procese din organism responsabile cu intretinerea si prevenirea efectelor imbatranirii. Stilul sedentar de viata si medicatia excesiva agraveaza insa simptomele inaintarii in varsta, imbatranindu-ne prematur si accelerand degradarea continua a organismului nostru.

O dieta care sa promoveze valori normale ale tensiunii arteriale, de exemplu, va fi si una benefica pentru prevenirea imbatranirii deoarece astfel se elimina din start doi dintre factorii majori de risc pentru degradarea organismului, respectiv surplusul de greutate si grasimile din alimentatie. Coroborata cu masuri alimentare menite sa stimuleze si activitatea la nivel cerebral precum si detoxifierile periodice ale organismului, o asemenea dieta se poate dovedi foarte benefica atat pentru modul in care ne prezentam cat si pentru nivelul nostru general de sanatate.

Dintre regulile alimentare de urmat atunci cand simtim ca timpul incepe sa lase urme in organismul nostru, cele mai demne de amintit sunt si urmatoarele:

- Introducerea de calorii provenite din alimente naturale si neprocesate si nu calorii seci provenite din produse rafinate precum painea alba, zaharul si altele similare;
- Reducerea la minimum a consumului de grasimi, sare si zahar la dieta;
- Optarea constanta pentru legume, fructe si cereale integrale;
- Promovarea diversitatii alimentare pentru obtinerea maximului de nutrimente;
- Supravegherea portiilor la fiecare masa;
- Reducerea nivelului de stres la minimum;
- Apelul la grasimi sanatoase din ulei de masline si alte surse recomandate;
- Prepararea adecvata a meselor zilnice, fara graba si respectand indicatiile specialistilor;
- Evitarea prajelilor si gatirea hranei prin fierbere, la abue sau in cuptor;
- Mentinerea igienei in bucatarie si intreaga locuinta pentru prevenirea parazitilor, a mucegaiului si a altor amenintari pentru sanatatea noastra;
- Suplimentarea hranei cu produse farmaceutice tip supliment alimentar benefice pentru organism si provenind de preferat din surse naturale;
- Hidratarea corecta a organismului peste zi;
- Consum scazut de alcool, cafea si tutun;
- Respectarea unui program fix de miscare fizica si de odihna.

Fiecare dintre noi poate sa planuiasca in avans o dieta adecvata pentru organismul sau si necesitatile specifice, iar acolo unde exista si suficienta vointa se poate urma intocmai dieta aleasa cu efecte dintre cele mai bune pentru sanatate si frumusete. Unele persoane nu doar ca reusesc acest lucru, dar pot sa apara la exterior mai tinere cu 10-20 de ani tocmai pentru ca pun mare accent pe niste principii alimentare si de viata foarte sanatoase.

Niciodata nu este prea tarziu sa se adopte o astfel de dieta pentru ca, intr-adevar, timpul nu mai poate fi dat inapoi, dar va puteti totusi bucura de o viata placuta inca multi ani de acum incolo printr-o alimentatie echilibrata, ceva miscare fizica si multa, multa buna dispozitie.

Autor:  Lucia Mihailescu