Site coolinaria.ro

Cum pastrezi salata proaspata


Cum pastrezi salata proaspata Pentru ca primavara se face simtita tot mai mult, ne gandim deja la verdeata prosapata care trebuie inclusa in meniul de sezon, nu doar pentru ca e post, dar si pentru numeroasele beneficii aduse sanatatii si frumusetii corpului. Desi aroma sa amaruie este putin neobisnuita pentru bucataria traditionala romaneasca, salata verde este una dintre vedetele sezonului, alaturi de ceapa verde, urzici si alte verdeturi.

Nutritionistii recomanda salata verde pentru o detoxifiere eficienta, pentru a slabi, dar si pentru tratarea anumeroase afectiuni si tulburari, precum digestia dificila, reumatism, alergii, arteroscleroza sau hepatita cronica. Desigur, cu cat este mai prospata cu atat efectele sale benefice sunt mai pregnante. Pentru a evita insa mersul la piata in fiecare zi pentru a cumpara cate 500 de grame (cantitatea recomandata pentru o cura eficienta) de salata verde, pastrarea in conditii adecvate de temperatura si umiditate poate face ca frunzele salatei sa isi pastreze intacte proprietatile.

Salata ramane proaspata cat mai mult timp daca este tinuta in frigider, insa trebuie depozitata intr-un recipient cu capac, precum cutia cu forma speciala de la Decorix.ro, in care planta va ramane frageda si isi va pastra atat forma cat si savoarea. Tot la Decorix.ro, vei gasi un saculet din poliester absorbant, ideal pentru conservarea salatei timp indelungat. Salata se introduce in saculet, care se inchide si se pune in fridider, unde va putea fi pastrata pana la o saptamana fara sa se ofileasca.

Autor:  Imbrea Cosmina