Site coolinaria.ro

Primavara ai grija de stomacul tau!


Primavara ai grija de stomacul tau! Gălbenelele, frunzele de pătlăgină, iarba tâlharului și sunătoarea sunt aliații împotriva ulcerului

Chiar dacă în ultimii ani numărul bolilor ulceroase a scăzut aproape la jumătate, medicii specialiști ne avertizează că primăvara este anotimpul în care bolile ulceroase recidivează, crizele devin mai puternice și mai repetate. Acest lucru se întâmplă datorită schimbării alimentației determinate de trecerea către sezonul cald, creșterea nivelului de stres și modificărilor apărute în orarul de somn din cauza micșorării nopților.

În cadrul studiului efectuat la Clinica Medicală III Cluj-Napoca, s-a dovedit că lotul de pacienți căruia i-au fost administrate capsulele Stomac Sănătos, produse de Laboratoarele Fares BioVital, din plante medicinale precum gălbenele, frunze de pătlăgină, iarba tâlharului și sunătoare a înregistrat efecte comparabile cu lotul de pacienți tratați cu omeprazolum, substanța cunoscută pentru eficiența în inhibarea secreției acide gastrice. Mai mult decât atât preparatul din plante medicinale a fost agreat de toți pacienții și nu au determinat apariția unor reacții adverse.

„Testarea clinică evidențiează eficiența terapeutică a capsulelor Stomac Sănătos, datorită efectelor sale care apar într-un timp relativ scurt (4 săptămâni) și care sunt comparabile cu cele ale medicației alopate de ultimă generație. Durerea a dispărut complet în 2-3 zile la pacienții cu gastrită și în 7 zile la cei cu ulcer, fără să determine vreo reacție adversă și fiind foarte bine tolerat de către pacienți. Noi recomandăm ca în cazul ulcerului gastro-duodenal, să se inițieze terapia prin preparatul Stomac Sănătos, și doar dacă nu se constată efectul dorit să se recurgă la medicația clasică, de sinteză”, a explicat dr. Carmen Nonn, medic specialist de familie cu competenţă în apifitoterapie, Laboratoarele Fares Bio Vital.

Fitocomplex din plante medicinale pentru sănătatea stomacului

Fitopreparatul Stomac Sănătos condiționat sub formă de capsule este un amestec de plante medicinale – flori de gălbenele, frunze de pătlăgină, iarba tâlharului, sunătoare, isop și rădăcină de lemn dulce – care prin substațele din compoziția lor protejează mucoasa gastrică și favorizează cicatrizarea leziunilor de la acest nivel. Este recomandat pentru tratamentul gastritelor, bulbitelor și ulcerului gastric și duodenal.

Modul de administrare este de 1-2 capsule de 3 ori pe zi cu 15 minute înainte meselor principale. Durata unei cure este de 4-6 săptămâni. Prețul unui flacon Stomac Sănătos cu 70 de capsule este între 23 și 25 lei.

Fiecare din aceste plante medicinale conține substanțe care au o acțiune acțiune antiinflamatoare, antibacterian, antiulceros, cicatrizantă, trofică, cu rol protector pentru mucoase, prin stratul coloidal pe care îl formează cu apa.

De ce facem ulcer?

Deși în mod normal stomacul deține mecanisme eficiente pentru a neutraliza și dilua substanțele chimice și acizii din interiorul său, se poate întâmpla ca unele din verigile acestui proces să se defecteze și, în acest caz, apare ulcerul. Ulcerele de la nivelul gastric se numesc ulcere gastrice în timp ce ulcerele care apar în mucoasa duodenala (intestinul subțire) se numesc ulcere duodenale.

Ulcerul duodenal apare cel mai frecvent la vârsta de 20-40 de ani, în timp ce ulcerul gastric apare la 30-50 de ani. Ulcerul este mai frecvent la bărbați decât la femei, raportul fiind de 3/1. Aproximativ 20% din ulcerele gastrice sunt și duodenale, iar acestea din urmă sunt de două ori mai frecvente decât cele gastrice.

Printre cele mai frecvente cauze ale apariției ulcerului sunt:
• Abuzul de antiinflamatoarea nesteroidiene care sunt folosite în tratamentul durerilor reumatice și al altor tipuri de dureri, în tratamentul gripei. Pentru creșterea siguranței aceste medicamente trebuie administrate doar după masă.

• Infecția cu bacteria Helicobacter pylori, o bacterie spiralată care populează mucusul gastric și care poate produce un răspuns inflamator, rezervorul infecției fiind omul. Căile de transmitere ale acestei bacterii sunt prin salivă, apă infectată, mâini murdare, de cele mai mutle ori infecția fiind asimptomatică. Aproximativ jumătate din populația globului este afectată, 52% bărbați și 48% femei. În România numărul persoanelor purtătoare variază între 90-94%, dar deși majoritatea sunt infectați, numai 10-11% vor face boala ulceroasă. În țările occidentale doar 50-60% din populație este infectată cu o tendință de scădere.

Autor:  Iosub Alin