Site coolinaria.ro

Nucile de macadamia sunt bogate in grasimi mononesaturate sanatoase


Nucile de macadamia sunt bogate in grasimi mononesaturate sanatoase Putine sortimente de nuca sunt atat de incarcate de grasimi precum nucile de macadamia insa, paradoxal, desi lucrurile stau astfel, grasimile din aceste nuci nu sunt deloc periculoase pentru sanatate, fiind vorba in principal despre grasimi mononesaturate, adica din acelea recomandate de catre medici pentru consumul regulat.

In mod surprinzator, un aliment atat de plin de grasimi va fi benefic pentru reducerea colesterolului, nucile de macadamia avand o eficienta mai mare din acest punct de vedere decat alte soiuri de nuci sau decat migdalele ori alunele. In plus, nucile de macadamia contin si mai putine proteine si carbohidrati, dar ofera din belsug minerale si vitamine pentru sanatatea noastra.

Calciul, fosforul, potasiul, seleniul, fierul sau vitaminele din gama B pot fi procurate din belsug prin consumul de nuci de macadamia, nefiind nevoie de cantitati mari pentru acest lucru si putandu-se astfel tine bine sub control si evolutia greutatii corporale.

Atentie marita trebuie avuta insa la depozitarea acestor nuci atunci cand aveti animale de companie prin preajma, cainii mai ales riscand sa se imbolnaveasca grav prin consumul acestor nuci. De aceea nucile de macadamia sunt destinate exclusiv consumului uman si nu trebuie sa fie oferite animalelor, cainilor in special.

Pentru oameni, consumul de nuci de macadamia este sigur existand cam doua varietati ale acestor nuci care sunt larg distribuite pe piata alimentara. Australia si Hawaii sunt principalii furnizori de nuci de macadamia pentru intreaga lume, tot aceste tari furnizand si materie prima pentru piata de cosmetice unde uleiul acestor nuci este folosit cu succes la crearea unor excelente produse de infrumusetare.

Autor:  Lucia Mihailescu