Site coolinaria.ro

Marinarea carnii pentru gratar ne poate pazi de cancer!


Marinarea carnii pentru gratar ne poate pazi de cancer! Gatitul carnii la temperaturi inalte se stie ca poate genera unele substante toxice si cancerigene pentru organismul uman si de aceea se recomanda intotdeauna ca prepararea carnii la gratar sau in tigaie sa se faca respectandu-se toate standardele de siguranta si igiena alimentara.

Unele studii recente vin insa sa ne arate faptul ca, prin marinarea carnii macar pentru 45-60 de minute inainte de a fi preparata la gratar sau in tigaie ori la cuptor, sunt reduse foarte mult riscurile aparitiei acelorasi substante periculoase despre care aminteam mai sus.

Lichidul folosit la marinarea carnii va trebui sa contina obligatoriu, pe langa apa si condimente, si solutii acide precum otetul alimentar intr-o concentratie mai mare si de asemenea sare, astfel incat toxinele sa fie reduse cu mai bine de 90% prin plasarea carnii pentru o ora intr-o marinata de calitate.

Astfel pregatita, carnea va fi mai buna pentru consum atat in ce priveste siguranta alimentara cat si in ce priveste gustul sau imbogatit prin condimente si alte ingrediente aromate. Desi va necesita putin mai mult timp pentru preparare, aceasta metoda de gatit este, iata, sustinuta si cu argumente stiintifice si merita sa tinem seama si de recomandarile savantilor daca dorim sa mancam carne mai sanatos pe viitor.

Autor:  Coolinaria