Site coolinaria.ro

Afrodisiace naturale pentru cuplurile de indragostiti


Afrodisiace naturale pentru cuplurile de indragostiti Viata sexuala a unui cuplu poate cunoaste si momente mai putin fericite, dar apelul la afrodisiace va indulci cu putin aceasta stare de lucruri, stimuland in bine apetitul sexual si dand un impuls pozitiv pentru viitorul celor doi indragostiti.

Afrodisiacele pot fi obtinute din diferite surse, dar cele mai sanatoase si mai simplu de procurat raman tot afrodisiacele naturale, consumate la masa sau sub forma unor gustari usoare menite sa aprinda usor pasiunea, umbrita poate de inertia traiului de zi cu zi.

Dintre afrodiasiacele naturale, cele mai recomandate pentru noi, indiferent de varsta sau de starile noastre de moment sunt si urmatoarele, care toate pot fi introduse foarte simplu la dieta, fara efecte secundare si fara a necesita nici o pregatire suplimentara:

1. L-Arginina
Acesta este un amino-acid prezent in multe alimente, care stimuleaza organismul sa produca oxidul de azot, un compus esential pentru atingerea si mentinerea erectiei la barbati. L-Arginina poate fi procurata din preparatele pe baza de ovaz, alune, nuci, lactate, zarzavaturi, soia, naut si seminte diverse.

2. Rosiile
Numite in unele cercuri si "fructele dragostei", rosiile si sucul de rosii sunt recunoscute pentru rolul pozitiv pe care il joaca in stimularea vietii sexual deopotriva la barbati ca si la femei. Prin consumul de rosii crude sau gatite creste simtitor performanta sexuala, iar suplimentar sunt prevenite si efectele inaintarii in varsta.

3. Avocado
Servite la masa alaturi de rosii, fructele de avocado ofera vitamina E si multe grasimi mononesaturate din belsug, iar acest lucru va fi deosebit de benefic pentru stimularea sexuala a cuplului de indragostiti. Bineinteles, avocado trebuie consumat de ambii parteneri si nu doar de unul singur.

4. Ciocolata si vinul rosu
Atunci cand se combina aceste doua afrodiasiace, efectele sunt dintre cele mai bune, dar numai daca nu se face exces. Consumul crescut de ciocolata sau de vin rosu poate duce, paradoxal, la inhibarea apetitului sexual si de aceea este nevoie sa se dozeze cu maiestrie aceste ingrediente ale dragostei cu scurta vreme inainte de consumarea actului sexual.

5. Zerul de lapte
Cunoscut si utilizat din timpuri imemoriale, zerul de lapte ofera multiple beneficii pentru sanatate, unul dintre acestea fiind si stimularea puternica a activitatii sexuale in urma unor cure de minimum o saptamana de zile, cand se va consuma zer de lapte, de preferat dimineata, pe stomacul gol. Nu este un afrodisiac cu efecte imediate, dar beneficiile oferite sunt de durata si nu se opresc doar la viata sexuala.

6. Damiana
Este unul dintre putinele stimulente sexuale legale inca in intreaga lume. Originand din zona Americii Centrale, ceaiul parfumat de damiana este folosit de sute de ani ca afrodisiac atat de catre femei cat si de catre barbati. Stimuleaza multumitor atat organele sexuale cat si sistemul nervos si creste performanta sexuala daca este servit cu aproximativ o ora inainte de savarsirea actului sexual.

7. Condimente aromate
Foarte multe dintre condimentele aromate au un efect afrodisiac asupra organismului uman, iar aici merita sa amintim busuiocul, lemnul dulce, cardamonul, sofranul, feniculul, nucsoara si scortisoara, piperul si multe altele.

8. Legume
Unele legume de asemenea sunt recunoscute pentru rolul lor afrodisiac, fiind mai utile din acest punct de vedere daca se consuma peste zi sub forma de suc natural. Telina si morcovul sunt cele mai recomandate, de la morcov putandu-se folosi si inflorescentele si semintele, foarte utile in cure moderate pentru imbunatatirea vietii sexuale.

9. Muira Puama
Pe langa damiana, Americile ne ofera si planta numita Muira Puama, promovata ca un foarte bun afrodisiac inclusiv de catre savantii care au cercetat-o in trecut, confirmand efectele sale benefice pentru stimularea vietii sexuale.

10. In sfarsit, dar departe de a epuiza lista afrodisiacelor naturale, merita sa amintim la final si radacina de Ginseng, un excelent tonic si revitalizant pentru organismele suprasolicitate de stres si eforturi de tot felul. Ginseng este utilizat de mii de ani inclusiv ca afrodisiac si se pare ca isi merita pe deplin renumele castigat in tot acest timp.

Multe alte ingrediente alimentare pot servi de minune pentru stimularea si intretinerea pasiunii dintre indragostiti, iar voi le puteti incerca pe toate, mai ales atunci cand stiti ca nu aveti de ce va teme oferindu-va la dieta diverse preparate din alimente sigure pentru consumul lor pe termen indelungat.

Acolo unde insa instinctul va cere prudenta, e bine sa ascultati si sa consultati si un medic mai inainte de a incerca pe propria piele diverse produse cu rol asa-zis afrodisiac, dar care pot avea si efecte secundare dintre cele mai neplacute. Pasiunea este esentiala pentru cimentarea unei relatii romantice, dar la fel de importanta este si sanatatea voastra deci aveti grija de ambele planuri si, in rest, iubiti-va fara nici o grija pentru ca meritati aceasta cu siguranta.

Autor:  Lucia Mihailescu