Site coolinaria.ro

Uleiul de rapita previne cu succes dezvoltarea cancerului de colon


Uleiul de rapita previne cu succes dezvoltarea cancerului de colon Studii recente vin sa ne ofere bune sperante pentru combaterea cancerului de colon, de data aceasta fiind aleasa drept cale de atac introducerea la dieta a uleiului de rapita care, conform savantilor, ar diminua riscurile cu peste 30%.

Chiar si acolo unde exista un cancer de colon in faze incipiente, inlocuirea uleiului vegetal obisnuit la dieta cu uleiul de rapita poate oferi o cale de ameliorare a acestei boli grave, uleiul de rapita putand fi folosit in siguranta nu doar in stare cruda, dar si la temperaturi inalte.

Pana in prezent, nimeni nu a mai desfasurat un studiu similar care sa probeze eficienta uleiului de rapita in lupta impotriva cancerului de colon, dar rezultatele preliminarii obtinute pe animalele de laborator sunt dintre cele mai incurajatoare in acest sens.

Similar cu efectele oferite de uleiul de rapita, si uleiul din seminte de in poate fi benefic pentru tratarea si prevenirea cancerului de colon, dar nu va putea fi utilizat la fel de larg ca si uleiul de rapita si de aceea se recomanda masi degraba uleiul de rapita ca parte dintr-o dieta pe termen lung, accesibila oricarei persoane.

Prezenta acizilor omega-3 in uleiul de rapita poate fi cauza pentru care acest ulei vegetal are bune rezultate in lupta impotriva cancerului de colon, dar cercetarile se afla abia la inceput si nu se stie inca sigur ce substante continute in uleiul de rapita blocheaza si chiar distrug evolutia celulelor canceroase.

Studiul intreprins in Statele Unite ale Americii care arata beneficiile pentru sanatate ale uleiului de rapita va fi urmat si de altele care sa detalieze lucrurile pentru a se intelege mai clar cum actioneaza acest produs asupra organismului uman si daca nu exista si efecte secundare de nedorit in urma consumului regulat de ulei de rapita.

In Romania pretul uleiului de rapita virgin, la prima presa, il concureaza pe cel al uleiului de masline, adica este foarte ridicat, dar chiar si asa putem avea si noi acces la beneficiile oferite de acest ulei vegetal alegand sa il consumam mai degraba in salate si mai putin la gatit.

Cantitatea zilnica recomandata este aceeasi cu cea folosita in cazul altor uleiuri vegetale deci se pot face cure lunare de macar 10 zile in speranta ca vor fi si benefice pentru sanatatea celor care sunt amenintati de cancerul de colon sau doresc o cale alternativa de vindecare a acestei crunte boli a vremurilor pe care le traim.

Autor:  Lucia Mihailescu