Site coolinaria.ro

Gustari sanatoase la pachet pentru cei mici


Gustari sanatoase la pachet pentru cei mici La scoala, pentru iesirile la iarba verde sau pe durata excursiilor de una-doua zile cei mici au nevoie de gustari sanatoase la pachet care sa nu fie usor perisabile si sa le poata oferi suficiente nutrimente incat joaca sa para mai frumoasa, iar aerul mai curat decat de obicei.

La prima vedere pare dificil sa incropesti altceva decat nelipsitele sandviciuri cu carne de pasare ori cu branza, niste oua fierte sau niste fructe, dar cu putina imaginatie copiilor li se pot incropi dejunuri la pachet cu adevarat consistente si delicioase si pentru care sa ne fie recunoscatori atunci cand ii prinde foamea la greu.

Dintre sugestiile de gustari la pachet pentru cei mici pe care le-am descoperit si noi de-a lungul vremii, va propunem si voua doar cateva pur orientative, pentru a intelege si voi ca lista lor este practic nelimitata si ca puteti la randul vostru sa preparati destul de repede astfel de hrana rece pentru gustarea copiilor vostri.

Sandviciuri si salate:
- painea integrala cu felii de ou fiert, salata de laptuci si rosii;
- piept de pui sau de curcan ori carne de vita bine fiarta cu putina maioneza usoara si o felie subtire de cascaval;
- paine integrala cu branza topita si o sticluta de lapte;
- paine cu sunca si cascaval sau branza feta;
- paine prajita cu unt si rosii;
- salata de cartofi cu maioneza usoara;
- salata de orez cu piept de pui;
- salata de sardine cu rosii;
- salata de ciupercute marinate etc.

Preparate la cuptor sau in tigaie:
- clatite cu branza de vacuta sau gem la alegere;
- placinte cu carne sau cu legume;
- turte umplute cu branza sau cu carne;
- croissant de casa;
- pizza de casa;
- cheeseburgeri de casa
- painisoare cu faina de orez si/sau fulgi de ovaz umplute cu branza sau mazare prajita;
- macaroane cu branza etc.

Fructe si cereale:
- salata de fructe cu fulgi de ovaz;
- fructe uscate si banane;
- citrice;
- mere etc.

Bauturi:
- apa plata si laptele sunt cele mai sanatoase bauturi pentru cei mici;
- sucuri de casa;
- ceaiuri din plante etc.

Foarte multe ingrediente alimentare se preteaza la prepararea de gustari sanatoase la pachet si chiar daca cei mici vor stramba uneori din nas ei trebuie sa inteleaga ca tot ce gatiti pentru dansii este menit sa le confere si un plus de sanatate si nu doar o burtica plina.

Un pachet pentru cei mici se poate prepara si foarte repede, dis-de-dimineata, dar de regula pregatirile trebuie facute cu o seara inainte pentru a se economisi timp si a se reusi crearea unei gustari bine echilibrata in nutrimente.

Foarte utile pentru gustarile celor mici se pot dovedi si cutiile sau bolurile compartimentate de diverse forme si culori disponibile prin magazine special pentru gustarile scolarilor sau chiar si ale adultilor plecati mai multe zile de acasa. Nu uitati nici de acest lucru si folositi-va mai des imaginatia pe viitor atunci cand creati un meniu frugal pentru gustarea de a doua zi a copilului vostru.

Autor:  Lucia Mihailescu