Site coolinaria.ro

Cele mai sanatoase alimente pentru femeile insarcinate


Cele mai sanatoase alimente pentru femeile insarcinate Alimentatia femeii gravide este esentiala pentru sanatatea fatului, se stie acest lucru, o viitoare mamica avand nevoie nu doar de mai multe calorii in dieta sa, dar si de o diversitate mai mare de nutrimente benefice dezvoltarii ulterioare a bebelusului.

Pentru a se atinge aceste deziderate, este intotdeauna bine sa se faca apel si la unele alimente sanatoase si incarcate cu nutrimente si calorii, care sunt si usor de procurat si convenabile ca pret, putand astfel sa ajunga regulat pe masa oricarei femei gravide.

1. Legumele boabe sunt calduros recomandate gravidelor si le ofera acestora fibre alimentare, proteine, fier, calciu, acid folic si zinc fara prea mari eforturi. Mazarea, fasolea, nautul, soia pot fi gatite in nenumarate moduri si merita introduse regulat la dieta femeii gravide.

2. Carnea de vita slaba este incarcata cu vitaminele din gama complex B, zinc, fier si alte substante necesare dezvoltarii sistemului nervos al bebelusului, oferindu-i celui mic si bune abilitati motorii pe viitor. Se poate introduce si aceasta la dieta in portii nu prea mari, de maximum 100-150 de grame.

3. Broccoli este renumit pentru cantitatile sale utile de acid folic, calciu, luteina si alte substante de maxima importanta pentru organismul uman. Circulatia sangelui atat pentru mama cat si pentru copil, aportul bun de vitamina A si C si carotenoizi care sa optimizeze activitatea ochilor vorbesc toate in favoarea consumului regulat de broccoli.

4. Branzeturile moi si pasteurizate si de asemenea laptele pasteurizat sunt alimente de maxima importanta atat pentru gravida cat si pentru fat si nu ar trebui sa lipseasca de la o dieta regulata a nici unei femei insarcinate.

5. Ouale pot oferi nu doar proteine, dar si vitamine si minerale din belsug care alaturi de acizii grasi omega-3 sunt binevenite la dieta femeii gravide, facand ouale de nelipsit din meniul zilnic.

6. Citricele si sucul fortificat de citrice sunt esentiale pentru diete gravidelor si nu trebuie uitat niciodata nici de aceste binevenite suplimente din alimentatia zilnica.

7. Fructele si in special fructele de padure sunt incarcate cu antioxidanti si fibre alimentare si pot fi introduse numai bine la gustarile dintre mese.

8. Muschiul de purcel este si gustos si foarte recomandat gravidelor si poate fi consumat nu prea des, dar in mod regulat fiind util pentru aportul sau bun de vitamine si minerale.

9. Carnea de peste si in special cea de somon este la fel de importanta ca si iaurtul in alimentatia femeilor gravide, iar mamicile care mananca portii mai dese din aceste alimente vor avea si copii mai sanatosi si mai vioi.

10. In sfarsit cerealele integrale si cartofii dulci ofera mai ales acid folic din belsug, dar si multe alte substante de prima mana si merita consumate zilnic pentru rezultate dintre cele mai bune.

Autor:  Lucia Mihailescu