Site coolinaria.ro

Stevia sud-americana este dulce si contine zero calorii


Stevia sud-americana este dulce si contine zero calorii Spre deosebire de stevia europeana, stevia americana nu este doar incarcata cu vitamine si minerale, dar are si un gust deosebit, ultra-dulce si placut, comparabil cu cel oferit de zahar, dar mult mai sanatos decat acesta.

In ambele Americi, in prezent stevia americana este utilizata cu succes ca substitut al zaharului, fapt deosebit de favorabil in special pentru diabetici sau cei care au probleme cu controlul greutatii corporale. Extractul de stevia este complet natural si nu are efectele nocive ale zaharului ba dimpotriva poate oferi si unele avantaje certe pentru sanatatea omului.

Spre deosebire de zahar, stevia dulce nu contine deloc calorii, este deci intru totul recomandata la dieta, dar unele derivate ale sale, daca sunt procesate intensiv pot cauza efecte secundare precum senzatia de greata sau cea de stomac plin. De aceea nu se recomanda procesarea steviei dulci in forme salbatice, aducatoare de profit intrucat se pierd astfel multe din beneficiile reale pentru sanatate.

Stevia dulce este o planta care origineaza din America de Sud, frunzele sale continand din plin principiul dulce si putand fi utilizate pentru obtinerea unor extracte utile pentru substituirea zaharului acolo unde se cere acest lucru. Consumate indelung in stare cruda, neprocesata, frunzele de stevia pot avea si unele efecte de nedorit si de aceea nu se recomanda consumul lor ca atare pentru perioade lungi de vreme.

Stevia dulce este in continuare supusa unor studii stiintifice complexe cautandu-se variantele optime de introducere a acestui excelent substitut al zaharului pe piata alimentara. Se doreste astfel eliminarea oricaror efecte secundare si obtinerea unor derivate ale steviei dulci sigure pentru consum din toate punctele de vedere.

Va mai trebui deci sa asteptam ceva vreme pana ce vom primi solutia optima pentru indulcitorii pe baza de stevie dulce, dar pana atunci nu va feriti sa incercati si dumneavoastra acest extract sub forma lichida sau pudra disponibil si in Romania la magazinele BIO sau in farmaciile naturiste.

Autor:  Lucia Mihailescu